Suudi Arabistan ekonomisinde alarm!

Merkez bankası durumunda olan Suudi Arabistan Para Ajansı, yalnızca üç yıl içinde 250 milyar dolar nakit varlığını kaybederek son 6 yılın en düşük seviyesini gördü.

Suudi Arabistan ekonomisinde alarm!
Suudi Arabistan ekonomisinde alarm!
GİRİŞ 30.08.2017 13:39 GÜNCELLEME 30.08.2017 14:28
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Middle East Eye'ın elde ettiği ve Suudi arabistan Para Ajansı'nın yayınladığı resmi raporlar, ülkenin parasal varlığının 14 ay boyunca durmaksızın düşüş gösterdiğini ve Temmuz 2017 sonunda 1.91 trilyon Suudi riyaline (509 milyar dolar) kadar düştüğünü yazdı. 

Bu rakam son altı yılın en düşük seviyesi. İstatistiklere bakılırsa geçtiğimiz yıla kıyasla %12.4 oranında bir düşüş söz konusu. Resmi rakamlara göre Suudi Arabistan Para Ajansı 932 milyar Suudi riyallik (249 milyar dolar) değer kaybına uğradı.

Ajansın raporuna göre bu düşüşün sebebi yurtdışındaki yatırım amaçlı menkul kıymetlerdeki %10'luk düşüş. Raporda petrol fiyatlarındaki düşüş ve Yemen'deki savaşın maddi açıdan ülkeyi nasıl etkilediğinden bahsedilmiyor.

Milliyet

YORUMLAR 20
  • Memoral 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha iyi günler çoktan sefalet içine düşersindiniz ama Allah ın bi bildiği vardır şüphesiz.
    Cevapla
  • amele çavuşu 6 yıl önce Şikayet Et
    Arakan' da, Suriye 'de, Filistin' de onca insan perişan olurken kılları kımıldamıyor. Batsın soyları...
    Cevapla
  • bahadir 6 yıl önce Şikayet Et
    ne demek soyları batsın kelimelerimizi tartarak konuşalım lütfen onların soyundan müslümanlara okadar yardım edenler varki aklın almaz
    Cevapla
  • berzah 6 yıl önce Şikayet Et
    abd uşakları inşallah daha beter olursunuz,dünyada müslümanların kanları oluk oluk akıyor,milyonlarca insan açlık,susuzluk çekiyor,insan müsveddelerinden bir ses çıkmıyor,ne zamanki söz konusu petrol olunca hemen havlamaya başlıyorlar katar örneğinde olduğu gibi,ramazanda müslüman bir ülkeye ambargo koyacak kadar alçaldılar gerçi zaten alçaktılar,sonlarını görmek nasip olur inşallah
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    suud paraları ile amerikan zenginleri ve pentagon finanse ediliyor.
    Cevapla
  • haramzadeler 6 yıl önce Şikayet Et
    israf israf israf israf israf israf = açlık kıtlık ölüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle