'Petrol fiyatları artabilir'

Analist Serkan Şahin, petrolde arz kesintisinin uzatılması fiyatları artırabileceğini söyledi. Gözler 25 Mayıs'taki toplantıda...

'Petrol fiyatları artabilir'
'Petrol fiyatları artabilir'
GİRİŞ 20.05.2017 16:46 GÜNCELLEME 20.05.2017 17:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Thomson Reuters Petrol Araştırma Departmanı Kıdemli Analisti Serkan Şahin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin 25 Mayıs'ta Viyana'daki petrol üretimini kısma anlaşmasının süresini yıl sonuna kadar uzatıp uzatmama kararını tartışacağı olağan toplantı öncesinde konuştu.

Şahin, Rusya ve Suudi Arabistan’ın geçen yıl mayıs ayında varılan üretim kısma anlaşmasına devam etmeye istekli olduğunu belirterek, "İki ülke de mali tablolarını dengelemek için daha yüksek petrol fiyatlarına ihtiyaç duyuyor. Üretim kısma kararını uzatma hedefinin, gerçekçi ve başarıya ulaşma potansiyeli olduğuna inanıyoruz." dedi.

'60 DOLARA YÜKSELEBİLİR'

Şahin ayrıca, ''Böyle bir anlaşmaya varılırsa, Brent petrolün varil fiyatı ortalama 56,3 dolar olabilir ve yıl sonuna doğru da 60 dolar seviyelerine yükselebilir." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • meçhulbey 6 yıl önce Şikayet Et
    alıştık zatenn
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten ülkemiz de petrol fiyatlari çok yüksek neden vergilerden dolayi ama artik ekonominin dişlileri iyi sıkışmaya başladi hep hayirlisi diyoruz ama iç piyasa çok durgun
    Cevapla