Trump'a muhalif çalışma bakanı

ABD basını, ülkenin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Çalışma Bakanlığı için Andrew Puzder'ı aday gösterdiğini yazdı. Pyuzder, göçmen karşıtı politikaya muhalif bir görüntü çiziyor

Trump'a muhalif çalışma bakanı
Trump'a muhalif çalışma bakanı
GİRİŞ 09.12.2016 10:29 GÜNCELLEME 09.12.2016 10:29

Amerikan basınının Trump'ın ekibine yakın isimlere dayandırdığı haberlere göre, ABD Çalışma Bakanlığı için Hardee's ve Carl's Jr adlı hazır yemek restoran zincirinin CEO'su Puzder seçildi.

Puzder, adaylığının kesinleşmesiyle birlikte Trump'ın ekonomi yönetimi için özel sektörden transfer ettiği üçüncü isim olacak. Trump, geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanlığına eski Goldman Sachs ortağı Steve Mnuchin'i ve Ticaret Bakanlığına milyarder iş adamı Wilbur Ross'u aday göstermişti.

Asgari ücretin artırılmasına muhalif

Puzder, federal asgari ücretin 15 dolara yükseltilmesinin, küçük ölçekli şirketlere ve düşük vasıflı işçilere zarar vereceğine yönelik görüşleriyle tanınıyor.

Geçen sene Wall Street Journal (WSJ) için kaleme aldığı makalede, Puzder, "Asgari ücrette ciddi artışlar için verilen mücadele, yaşanabilir bir maaş sağlamak yerine milyonlarca kişiyi tamamen maaşsız bırakabilir." değerlendirmesini yapmıştı.

"11 milyon göçmen sınır dışı edilemez"

Öte yandan, Puzder'ın göçmenler konusundaki görüşlerinin, Donald Trump'ın milliyetçi söylemleriyle uyuşmaması dikkati çekiyor. Puzder, WSJ'da geçen temmuz ayında yayımlanan makalesinde, "11 milyon insanı sınır dışı etmenin, uygulanabilir olmadığına inanıyorum ve Trump'ın sonunda bu görüşü benimseyeceğini umuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA