AB'den Yunanistan'a mülteci kıyağı

Avrupa Birliği, Yunanistan`a mülteci krizi ile mücadelesinde destek olmak için 700 milyon euro verecek.

AB'den Yunanistan'a mülteci kıyağı
AB'den Yunanistan'a mülteci kıyağı
GİRİŞ 01.03.2016 10:10 GÜNCELLEME 01.03.2016 10:10

Avrupa Birliği, Yunanistan'a mülteci krizi ile mücadelesinde destek olmak için gelecek 3 yılda toplam 700 milyon euro insani yardım sağlamaya hazırlanıyor.  

AB Komisyonu tarafından Çarşamba günü resmi duyurusu yapılması öngörülen plan, AB fonlarının Birlik içindeki insani operasyonlar için kullanılmasını öngörüyor. Bu fonlar hali hazırda Afrika ve Ortadoğu'daki çatışma bölgelerindeki insani operasyonlar için kullanılıyor.
 
Komisyon yetkilileri ayrıca, Yunanistan'a verilecek 700 milyon euronun bir başlangıç rakamı olduğunu, bu rakamın gerektiğinde artırılabileceğini de ifade ediyorlar. 

'KREDİTÖRLER 10 GÜNDE DÖNEBİLİR'
 
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, uluslararası kreditörlerin kurtarma programının ilk gözden geçirmesini tamamlamak üzere Mart'ın ilk 10 günü içinde Atina'ya geri dönebileceklerini söyledi. 

Çipras bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Kreditör heyetlerinin ne zaman Atina'ya dönecekleri konusunda gelecek Pazartesi günü net bir resme sahip olacağız. 

Benim değerlendirmeme göre Mart'ın ilk 10 günü içinde Atina'ya dönecekler" diye konuştu. Çipras, borç rahatlatma müzakerelerine başlayabilmek için ilk gözden geçirmenin hızlı şekilde tamamlanmasını istediklerini ifade etti.