Ülke parasız kaldı, soygunlar başladı!

Yunanistan’da nakit sıkıntısı çekiliyor. Ada sakinleri gemiyle para çekebilmek için en yakındaki adalara gidiyorlar.

Ülke parasız kaldı, soygunlar başladı!
Ülke parasız kaldı, soygunlar başladı!
GİRİŞ 11.07.2015 14:00 GÜNCELLEME 11.07.2015 14:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Şarapçılık yapan Dimitris kasasında biriken kredi kartı makbuzlarına bakıp hayıflanıyor. Hafta sonunda bir müşteri düğün ziyafeti için aldığı şarapları kredi kartıyla ödemiş. İçkili lokanta işleten bir diğer müşterisi de keza. Makbuzların tutarı 1000 Euro'yu buluyor. Dimitris, iflas kapıda olduğu ve bankalar kapalı kaldığı için kredi kartıyla ödeme sisteminin çökmesinden ve alacaklarını tahsil edememekten endişe ediyor. “Ama”, diyor, “Ama başka çarem yok. Acilen müşteriye ihtiyacım var" diyor.

DW'nin haberine göre, Eskiden Dimitris'in müşterileri aldıkları içkileri peşin parayla öder, hatta paranın üstünü almadıkları bile olurmuş. Bankaların bakanlık emriyle ‘zorla tatile çıkarılmasından' sonra nakit sıkıntısı baş göstermiş. Dimitris'in işi oldukça zor. Hem veresiye satış yapmak, hem de toptancıdan aldığı malın parasını peşin ödemek zorunda. Büyük toptancılar riske girmek istemiyor ve nakit karşılığında satış yapıyor. Bununla bitse iyi. Dağıtım şirketleri yakıttan tasarruf edebilmek için, belirlediği asgari miktardan azını sipariş edenlere mal satmıyor.

SOYGUNLAR BAŞLADI!

Daha ne kadar böyle sürüp gideceğini kimse kestiremiyor. Hükümetin paralel para birimi çıkarıp yurtdışına nakit çıkarmayı yasaklayacağına dair medya haberleri yetkililerce yalanlanıyor. Yunanlar yurtdışına ancak özel komisyonun izniyle para havale edebiliyorlar. Her şey, Yunanistan'ın alacaklılarıyla uzlaşabilmesine bağlı. Şarapçı Dimitris durumun bir an önce normale dönmesini temenni ediyor. Aksi takdirde güvenliğinin tehlikeye girmesinden endişe ediyor. Ayrıca ülkede soygunlar da başladı. 

NÖBET TUTUYORLAR

Yunanlar tedirgin ve nöbet tutuyorlar. Yunan esnaf, “Dün gece, nakit para bulunduğunu sandıkları karşı köşedeki büfeyi soymuşlar. Kim bilir bir dahaki sefere hangi dükkânı soyarlar”, diyor.

YORUMLAR 9
  • Ömer" 8 yıl önce Şikayet Et
    BEter olsun bütün avrupa
    Cevapla
  • salih muallim 8 yıl önce Şikayet Et
    biri şöyle demiş: "Adalarımızı verin, biz ihtiyacınız olan parayı bi cuma namazı çıkışı toplarız." çok hoşuma gitti.
    Cevapla
  • alanyabeyi 8 yıl önce Şikayet Et
    Satın adaları da biz alalım bizim olanları. ..
    Cevapla
  • Kaan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyük. Bütün Avrupa ülkerinin sonu böyle olur inşallah.
    Cevapla
  • AlınEuroyuÇekinKafayı 8 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun. Kendinizle birlikte AB'yi de batırın. Temennimiz bu yönde :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle