Türkiye AB'den daha iyi durumda

28 üyeli AB'de genç işsizlik oranı yüzde 21,6. Türkiye, yüzde 19,1'lik oranıyla 17 AB ülkesinden iyi durumda.

Türkiye AB'den daha iyi durumda
Türkiye AB'den daha iyi durumda
GİRİŞ 28.12.2014 03:26 GÜNCELLEME 28.12.2014 05:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2008 yılında Lehman Brothers'ın çöküşüyle başlayan ve dünyayı etkileyen küresel krizin üzerinden 7 yıl geçmesine karşın, çoğu Avrupa ülkesinde genç işsizlik sorun olmaya devam ediyor.

TÜRKİYE'DE GENÇ İŞSİZLİK AB'YE GÖRE İYİ DURUMDA

Krizden en az etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye'nin genç nüfusta işsizlik oranı ise çok sayıda AB üyesinden daha düşük seyrediyor. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, eylül itibarıyla 4 milyon 68 bin gencin istihdam edildiği Türkiye'de 25 yaş altı işsizlik oranı yüzde 19,1 olarak gerçekleşti.

Küresel ekonomik krizin etkisiyle geçen yıl tavan yapan 28 üyeli AB'deki genç işsizlik oranı da Avrupa ekonomilerinin toparlanma sürecine girmesiyle bu yılın eylül döneminde yüzde 21,6'ya kadar düştü.

Genç işsizliğin AB ortalamasından daha düşük gerçekleştiği Türkiye, yüzde 19,1'lik oranıyla aralarında Fransa, İspanya, Yunanistan ve Polonya'nın da bulunduğu birlik üyesi 17 ülkeyi geride bıraktı.

YORUMLAR 8
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada işsizleri ev kirası yardımı bide gecinebilecek kadar işsizlik maaşı veriyolar türkiyede gece gündüz 12 saat çalışan yarısının bile kirayı zor kurtardıgı bir maaşla insanlar hayat mücadelesi veriyor biraz araştırın da biraz
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupayı görmesem inanırdım
    Cevapla
  • Fatih B 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne işsize bakabilecek bir ülke düzenimiz var ne de avrupa ile yarışabilecek. İşkur desen günde 20 TL ' den meslek edindirmek isterken hep evli barklı insanlar başvurarak 600 TL - yol ücretine talim ediyorlar. Tabi hal böyle olunca işsizlik azalmış süsü veriliyor çünkü maksimum 180 gün çalışıp 6 ay işkur tarafından bir işte çalışmaman resmi olarak önemle rica olunuyor, o zaman da veriler esneklikten dolayı böyle göz boyamacaya maruz kalmış oluyor.
    Cevapla
  • Allah var 9 yıl önce Şikayet Et
    bu türkiyenin yarısının asgari ücretle 900tl çalışıp aviva araştırmasına göre nüfusun %49uyla en çok ekonomik sıkıntı çeken ülkelerden olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.bundada gelir adletsizliği dünyada en yüksek birkaç ülkeden biri olmamızın etkisi büyük(şahesn bindiğim her şehir içi otobüs biletini bile hesaplıyorum sürekli defolu elbiseler alıyorum hele dışarıda güzel birşeyler yemek hayal ötesi)
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Haberi ciddi ciddi servis ettiginize emin misiniz ? O Avrupa dediginiz sey, Avrupa ortalamasi. Yani icerisinde cok az issizlik olanlarla , Yunanistan gibi cok fazla olanlarin toplaminin ortalamasi. Tek tek ulkeleri siralayip bakin Turkiye kacinci.
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    19,1'lik oranıyla 17 AB ülkesinden iyi durumda. yazıyor haberde iyi okuyunuz önce. zaten abden tamamen önde demiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle