İran ile Fransa tarımda işbirliğine gidiyor

Fransa parlamentosundan bir heyet İran ile süt mamulleri üretimi, hayvancılık, yağlı tohum tedariği alanında iş birliği için görüşme yaptı.

İran ile Fransa tarımda işbirliğine gidiyor
İran ile Fransa tarımda işbirliğine gidiyor
GİRİŞ 13.09.2014 23:19 GÜNCELLEME 13.09.2014 23:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran Tarım Bakanlığının açıklamasına göre, Fransız parlamentosundan Tahran'a gelen bir heyet, bugün İran Tarım Bakanı Mahmut Hücceti ile bir araya geldi.

Fransa Milli Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Patrishia Adam başkanlığındaki heyet, İranlı Bakan ile hayvancılık, tavukçuluk, balıkçılık ve ziraatçılık gibi farklı tarım alanları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Patrishia Adam, Fransa Tarım Bakanının yakında İran'ni ziyaret edeceğini, ziyaret esnasında İran'daki çiftçilik faaliyetlerini yakından görmek istediğini, ayrıca hayvancılık, kümes hayvanları, balıkçılık ve gıda gibi sektörlerde İran'la iş birliği yapma eğiliminde olduklarını ifade etti.

Fransız heyetinin ilerleyen günlerde, İran'ın tarım, balıkçılık ve hayvancılık gibi özel ve kamu firmalarını ziyaret etmesi bekleniyor.

Fransız parlamenter heyeti, İran Dışişleri Bakanlığından bazı yetkililer ile İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi ile de bir araya gelecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber. Dünyanın doğal tohumlarını genlerini değiştirip patentleyen Gıda Karteli ülkelere baskı yapıyor. Ekonomi bir tarafa insan-hayvan-çevre sağlığı tehlikede....
    Cevapla