İFM için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Uluslararası İstanbul Finans Merkezinin fiziki ve yasal alt yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

İFM için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor
İFM için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor
GİRİŞ 23.12.2016 11:15 GÜNCELLEME 23.12.2016 11:15

2016/24 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile oluşturulan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli başkanlığında toplanarak; Uluslararası İstanbul Finans Merkezinin fiziki ve yasal alt yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmaları değerlendirmiştir.

Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Hazine’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş ve TOKİ Başkanı Ergün Turan ve ilgili Bakanlıkların yetkilileri katılmıştır.

Toplantıda:

1. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin inşası ile ilgili çalışmalar gözden geçirilmiş, konu ile ilgili TOKİ Başkanlığı tarafından bir sunum yapılmıştır.

Bu kapsamda, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yer alan Kuruluş ve Bankaların yapacakları işlemlerin aylık periyodlarla izlenmesine karar verilmiştir.

2. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Kanun Tasarısı’nın hazırlanması için yapılan ön çalışmalar gözden geçirilmiş, konu ile ilgili Maliye Bakanlığı tarafından bir sunum yapılmıştır.

Bu çerçevede ilgili Kurum ve Kuruluşların yasal düzenleme ile ilgili çalışmalarını Ocak ayı sonuna kadar tamamlayarak ikinci Koordinasyon Kurulu toplantısında sunuma hazır hale getirilmesi kararlaştırılmıştır.