Amerikalı ekonomistlerden Türkiye'ye övgü

Amerikalı ekonomistler, 15-16 Kasım'da Antalya'da düzenlenecek zirve öncesinde Türkiye'nin ekonomik başarılarına dikkati çekti.

Amerikalı ekonomistlerden Türkiye'ye övgü
Amerikalı ekonomistlerden Türkiye'ye övgü
GİRİŞ 12.11.2015 05:59 GÜNCELLEME 12.11.2015 05:59

Amerikalı ekonomistler, 15-16 Kasım'da Antalya'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi öncesinde ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen panelde Türkiye'nin son yıllarda ekonomi alanında önemli başarılar elde ettiğini belirtti.

Turkish Heritage Organization'ın düzenlediği panele, ABD Maliye Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Birimi'nin başkan yardımcılığını yapmış olan ve şu anda Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'nde görevli Edwin M. Truman ve ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi'nin eski başekonomisti ve Brookings Enstitüsü uzmanı Colin Bradford konuşmacı olarak katıldı.

Bradford, Türkiye'nin G20 liderliğini ve ekonomik anlamda kaydettiği başarıların altını çizerek, Türkiye'nin dönem başkanlığı için seçtiği kapsayıcılık, uygulama ve yatırım önceliklerinin bu başarıları en iyi şekilde yansıttığını söyledi.

"Türkiye, G20 kapsamındaki temel ekonomik konularda son derece başarılı bir performans sergiledi" diyen Bradford, Türkiye'nin zirveyi özellikle AB'ye karşı en iyi şekilde değerlendirip, ekonomik sorunların yanı sıra Suriyeli sığınmacılar ve terör konularını da gündeme getireceğini tahmin ettiğini vurguladı.

G20'nin kuruluşuyla ilgili çalışmalarda yer alan Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü uzmanı Edwin M. Truman da yaşadığı olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin küresel kalkınma ve G20 üyelerinin taahhütlerini yerine getirmesi için sarf ettiği çabaların dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

ABD'nin ekonomisine daima destek veren bir politika izlediği Türkiye'nin G20'ye üye olmasında ABD'nin bu politikalarının önemli rol oynadığını anlatan Truman, Türkiye'nin G20 içinde çok daha iyi konuma gelebilecek potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.