LYS için "Trafikte Sessiz Sürüş" çağrısı

Toyota, Lisans Yerleştirme Sınavları için sürücüleri korna çalmadan trafikte sessiz sürüşe davet ediyor.

LYS için "Trafikte Sessiz Sürüş" çağrısı
LYS için "Trafikte Sessiz Sürüş" çağrısı
GİRİŞ 15.06.2016 16:18 GÜNCELLEME 15.06.2016 16:18

Toyota, Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) yapılacağı 18-19 ve 25-26 Haziran cumartesi-pazar günlerinde sürücüleri korna çalmadan trafikte sessiz sürüşe davet ediyor.

Toyota açıklamasına göre, 2015 yılında "Korna Çalma Huzurumu Çalma" sosyal sorumluluk projesini başlatan Toyota, bu kapsamda özellikle milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınav günlerinde öğrencilerin dikkatlerinin dağılmaması için "Kornasız Gün" çağrısı yapıyor.

Kamuoyunda takdir toplayan bu projeye Milli Eğitim Bakanlığı da özel önem ve destek veriyor. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen yarışmada Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde "Altın Pusula" ile ödüllendirilen proje çerçevesinde daha önce de yapılan tüm çalışmalar ile toplumun genelinde farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

"Korna Çalma Huzurumu Çalma" sosyal sorumluluk projesini, Milli Eğitim Bakanlığının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve birçok belediye ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başta olmak üzere çok sayıda kurum da destekliyor.

KAYNAK: AA