THY ile Senegal Havayolları arasında iş birliği

Türk Hava Yolları ile Senagal Havayolları arasında işbirliği çalışmaları başlatıldı.

THY ile Senegal Havayolları arasında iş birliği
THY ile Senegal Havayolları arasında iş birliği
GİRİŞ 16.04.2016 13:35 GÜNCELLEME 16.04.2016 13:35

Avrupa’da daha önce hisse alma dahil işbirliği araştırmasında bulunan THY yönetimi İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi nedeniyle İstanbul’da bulunan Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile görüştü

THY’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde, “Ortaklığımız Yönetimi ile Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall arasında yapılan görüşmelerde ortaklığımız ve Senagal Havayolları arasında işbirliği çalışmaları başlatılmasına karar verilmiştir” denildi. Nasıl bir işbirliği çalışması yapılacağıyla ilgili henüz detay verilmezken daha önce Senegal Havayolları’nın, 97.2 milyon dolar olan borçlarının üstlenmeleri karşılığı THY’ye şirketin yönetiminin teklifi yapıldığı Afrika medyasında yer almıştı.

Macky Sall, THY’yi Senegal Havayolları’nı stratejik yatırımcı olması için davet etmişti. 5 uçağa sahip Senegal Havayolları, ayrıca yönetim kontrolü dışında THY uçaklarının da seferlerde kullanılmasını da teklif etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Şubat’ta Dakar’da Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “THY ile, Senegal Havayolları’nın ortaklık çalışması anlaşmayla noktalanırsa, o zaman Dakar Havalimanı yapılacak yeni tesislerle birlikte çok önemli bir noktaya ulaşmış olacaktır” demişti.