Kolonya fiyatlarına zam yapılmadı

Türkiye'de kolonya üretiminde lider konumda olan Konya'da firmalar, artan girdi maliyetlerine rağmen bu yıl ürün fiyatlarına zam yapmadı.

Kolonya fiyatlarına zam yapılmadı
Kolonya fiyatlarına zam yapılmadı
GİRİŞ 15.09.2009 09:46 GÜNCELLEME 15.09.2009 09:46

Konya'da Kolonyacılar Sitesi'nde faaliyet gösteren Önder Kolonyaları Sahibi Hasan Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha çok ziyaretlerde misafirlere ikram edilen kolonyanın özellikle bayramlarda yaygın olarak kullanıldığını anımsattı.

Sektörün de yaklaşan bayram nedeniyle yaklaşık 2-3 ay öncesinden hazırlıklara başladığını ifade eden Baykan, ''Ramazan Bayramı için kolonyacıların stok üretimleri Haziran-Temmuz aylarında başlar. Bu yıl da yaklaşık 2-3 ay öncesinden başlayan hazırlıklarımızı tamamladık. Satışların iyi gideceğini umuyoruz'' dedi.

Baykan, Türkiye'de kolonya üretiminde lider konumda olan Konya'da faaliyet gösteren yaklaşık 30 firmanın bayramlık ürünlerini satışa sunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Vatandaşlar bu yıl kolonyaları zamsız fiyattan alacak. Kolonyanın ham maddesi olan etil alkolü Brezilya, Pakistan gibi ülkelerden ithal ediyoruz. Ancak bu yıl dolardaki ani artış nedeniyle hammadde maliyetlerimiz önemli oranda arttı. Geçen sene dolar 1,25 lira iken bu yıl 1,80'e kadar çıktı. Şu anda dengeye oturmuş vaziyette ama geçen yıla oranla daha yüksek. Ayrıca ambalaj fiyatları da arttı. Artan maliyetleri, vatandaşın kriz nedeniyle alım gücünün zayıf olduğunu düşünerek fiyatlara yansıtmadık. Yani kar marjlarımızı düşürerek fiyatları sabit tutuk.''

Bayram öncesi piyasada bir hareketliliğin olduğunu, bu nedenle bu yıl satışlardan umutlu olduklarını dile getiren Baykan, bayramın harman dönemine yakın bir zamana denk gelmesinin de satışların iyi gitmesini sağlayacağına inandıklarını bildirdi.

Baykan, limon ve tütün başta olmak üzere gül suyu, iğde, menekşe gibi birçok çeşitte farklı kokulu kolonyaların üretildiğini, 280 gram kolonyanın 1-1,5 liradan, 420 gram kolonyaların da 2-2,5 liradan satın alınabileceğini bildirdi.

Baykan, vatandaşlardan, kendilerinin ve misafirlerinin sağlığına zarar gelmemesini için merdiven altı tabir edilen kalitesiz ürünlere itibar etmemelerini istedi.

KAYNAK: AA