Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Temmuz 2024 zammı açıklandı!

Evde bakım maaşı temmuz ayı itibari ile zamlandı. Yılda 2 defa toplu sözleşme zammına ek enflasyon farkı alan memurların, temmuz ayında alacağı zam oranı açıklanan enflasyon sonrasında netleşti. Memur zammına göre değişen evde bakım maaşları da zam oranı sonrasında değişti. Peki, 2024 evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Temmuz 2024 zammı açıklandı!
Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Temmuz 2024 zammı açıklandı!
GİRİŞ 05.07.2024 11:50 GÜNCELLEME 05.07.2024 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Memur maaşı temmuz zammı, 3 Temmuz'da açıklanan haziran enflasyonuyla birlikte netleşti. Milyonlarca vatandaş, TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon verilerine odaklandı. Enflasyon ile birlikte memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşları belli oldu. Ayrıca evde bakım maaşı da açıklandı.

EVDE BAKIM MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte evde bakım yardımına da memur maaş zammı oranında artış yapıldı. Mevcut durumda evde bakım yardımı aylığı 7608,77 lira olarak ödeniyordu. Memur maaşına yüzde 19,31 oranında zam yapılarak evde bakım maaşı Temmuz ayı itibari 9bin 77 lira oldu.

EVDE BAKIM YARDIMI NASIL ALINIR?

Engelli bireylerin evde bakım yardımından yararlanabilmesi için iki şart bulunmaktadır.

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ ünden daha az olduğunun tespit edilmesi,

18 yaşından büyükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” veya “tam bağımlı”, 18 yaşından küçükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda ise “ağır engelli” veya “Çok ileri düzeyde özel gereksinimi vardır”, “Belirgin özel gereksinimi vardır” ve “Özel koşul gereksinimi var” ifadelerinden birinin yer alması gerekmektedir.

Yukarıdaki şartları taşıyanlar hakkında, bakım hizmetleri değerlendirme heyetince yapılan değerlendirme sonucunda engelli bireyin başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek şekilde bakıma ihtiyacı olduğunun tespit edilmesi halinde engelli birey evde bakım yardımından yararlanmaya başlamaktadır.

Evde bakım yardımı alabilmek için engelli bireyin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne veya varsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • MİSmisaMisafir 2 gün önce Şikayet Et
    Ne Güzel. Akaryakıta ZAM, Elektiriğe ZAM. Zam Zam zam. Gözünüz Memurun İşçinin Maaşında. Yazıp Yazıp Siliyorum. Hadi Buyrun Bu Şartlarda Çalışan Nasıl Emekli Olsun.
    Cevapla