Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor. Dezenflasyon sürecinde daha da iyileşecek makro göstergelerimizle birlikte borçlanma maliyetlerimiz düşüşünü sürdürecek'' dedi.

GİRİŞ 05.07.2024 12:27 GÜNCELLEME 05.07.2024 16:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada borçlanma faiz oranlarımızın düşüşe geçtiğini ve yatırımcı ilgisinin artmakta olduğunu duyurdu.

Şimşek, programları sayesinde ülkemize olan yatırımcı ilgisinin arttığını ve CDS risk primimizin gerilemeye devam ettiğini ifade etti.

Azalan risk primi ve düşen enflasyon beklentileriyle birlikte hazine tahvil faizlerinin de gerilediğine dikkat çeken Şimşek, "2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi marta göre yaklaşık 1000 baz puan geriledi. 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü" dedi.

Dezenflasyon sürecinde makro göstergelerin daha da iyileşeceğini ve borçlanma maliyetlerimizin düşmeye devam edeceğini vurgulayan Şimşek, kamu maliyesindeki olumlu görünümün de güçleneceğini ifade etti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • muharrem 2 gün önce Şikayet Et
    Emekliye iyileştirme istiyoruz
    Cevapla
  • emekli 2 gün önce Şikayet Et
    emekli aç dilenci inşallah aynı bizim günümüze düşürsün allah
    Cevapla
  • DURSUN 2 gün önce Şikayet Et
    Emekliyi iyi ezdiniz kafasını kaldıracak halde değil
    Cevapla
  • y0rum cu 2 gün önce Şikayet Et
    SSK emeklisi ile memur emeklisi artış oranları niye eşitlenmedi de memur emeklisinin artışını az yaptınız ey yetkili ve etkililer?
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    kardeş o dediğin deflasyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle