Alman kuruluştan Türkiye için not kararı

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi not görünümünü yukarı yönlü revize etti.

GİRİŞ 29.04.2024 12:22 GÜNCELLEME 29.04.2024 15:23
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönlü revize etti.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun dönem yabancı para cinsinden kredi notu "B-" yerel para cinsinden notu "B" olarak teyit edildi.

Scope, kredi notunun görünümünü "durağan"dan "pozitif"e revize etti.

Kuruluş, revizyon kararının kalıcı ve kısıtlayıcı politika duruşu nedeniyle alındığını belirtti.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) etkili bir enflasyon hedeflemesi sergileyerek politikanın tersine dönme riskini azalttığı bildirildi.

Diğer yandan Standard & Poor's'un (S&P), cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra Türkiye değerlendirme raporunu açıklaması bekleniyor.

Fitch Ratings, mart ayında Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltmiş, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarmıştı.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • İsmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Gavura güvenilmez. Bunlar iyi diyorsa durum kötüdür.
    Cevapla
  • Çengelköylü 2 hafta önce Şikayet Et
    Demek birşey istiyorlar
    Cevapla
  • Maho 2 hafta önce Şikayet Et
    Ztn kötü turkiyeye kredi vermek için notunu iyi gosterdiler
    Cevapla
  • Nahit sazoglu 2 hafta önce Şikayet Et
    Almanya ile ticaret askeri strateji. Konularında işbirliği yapmaliyiz ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır denizciligimizi devlet politikası yapmaliyiz tarım ve hayvancılıkimizi geliştirmeliyiz mesleki eğitim merkezi kurmaliyiz körfez ülkeleri ile bağlantı kurmaliyiz körfez yeniden canlanıyor Almanya iledemiryollri. Konusunda işbirliğine görmeliyiz
    Cevapla
  • ufuk 2 hafta önce Şikayet Et
    Sıkın sıkın fakirlerin kemerlerini, nas tı cas tı mahvettiniz ülkeyi, ekonomiyi?
    Cevapla
  • memo 2 hafta önce Şikayet Et
    kürecik radarı Almanya ya almanya israile havada kuş uçsa bildiriyor, israil de güven de hissederek filistini yok ediyor, Almanya küreciği kapatmadığımız için kredi notunu artıya geçirdi, abd ve almanyadan sonra israil savunucusu türkiye yani akp.
    Cevapla
  • Yolcu 2 hafta önce Şikayet Et
    Sonuç denir? Düşürürken bunlar dış güçler degilmiydi? Ne değişti? B+ değil A + yapsa ne olacak küresel sermayenin dediğini yapmadan sana yatırım yapar mı? Elbirliği ülkeyi uçurumun kenarına gelmiş sayın siyaset yeni tasarruf tedbirlerine başlamış ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle