Bakan Uraloğlu'ndan otoyol ve köprü zammı açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zam ve "tasarruf paketi"ne ilişkin konuştu.

GİRİŞ 15.05.2024 12:39 GÜNCELLEME 15.05.2024 16:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Otoyol ve köprü geçiş ücretleri gece yarısından geçerli olmak üzere zam yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, fiyat güncellemesine ilişkin konuştu.

Bakan zamlara ilişkin "Kamuda tasarruf paketi"ine işaret ederek "Bir verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Biz de burada şartlara göre geçiş ücretlerini güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu. O düzenlemeyi yapmış olduk." diye konuştu.

Uraloğlu "kamuda tasarruf" paketi ile ilgili de "Yani hepimizin daha dikkatli olmasının gerektiği bir süreç.  Zaten dikkat ediyorduk ama bu süreçte kamuoyuyla da entegre olacak şekilde bizim de kurumlarımız bu tasarruf yaklaşımına elbette daha fazlasına uyacak, katkı sağlayacak diyebilirim" ifadelerine yer verdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Uzun zamandır köprülere otoyollara doğru düzgün zam yoktu
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Geçiş ücretleri fiyatlara ne kadar yansıyacak
    Cevapla
  • ALLAHKULU 2 ay önce Şikayet Et
    Yapılan bu zam piyasayı etkileyecek ve enflasyonu arttıracaktır. devlet önce kendisi örnek olmalı sonra piyasaya zam yapma demelidir
    Cevapla