Fiyatlar bir anda fırladı! Dalında 25, tezgahta 150 lira

14 Şubat Sevgililer Günü öncesi gül fiyatları fırladı. Adana'da bir adet gülün fiyatı dalında 25 liraya satılırken, çiçekçilerde 150 liraya alıcı buluyor.

GİRİŞ 12.02.2024 19:11 GÜNCELLEME 13.02.2024 10:24
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Adana’da gül üreticilerinde 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hasat yoğunluğu yaşanırken dalından tanesi 25 liraya satılan gül, kentteki çiçekçilerde 100-150 TL arasında alıcı buluyor.

14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala çiçekçiler satış potansiyelinin büyük olduğu gün için hazırlıklarını yapıyor.

Sevgiliye kırmızı gül alınmasıyla özdeşleşen 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde, Adana’nın Yüreğir ilçesindeki gül seralarında ise hasat yoğunluğu yaşanıyor.

Hem yurt içinde hem de yurt dışındaki siparişlere yetişmeye çalışan çiçekçiler, talebin yoğunluğundan dolayı oldukça memnun.

Hasat için sabah saatlerinde seraya giren üreticiler, öğleden sonraya kadar çiçek kesiyor. Kesilen çiçekler mezatta satıldıktan sonra ülkenin dört bir yanındaki müşterilere ulaşıyor. Güller, iç pazardaki talebi karşılamasının yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor.

Dönüme 7-8 bin adet gül verimi alınırken serada dalında 25 liraya satılan gül, kentteki çiçekçilerde tanesi 100-150 TL, internette ise 150-200 TL arasında satılıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Yuhhhhh 2 ay önce Şikayet Et
    Almayın elinize batar 150₺
    Cevapla
  • BUNYAMIN 2 ay önce Şikayet Et
    almayın kafanıza silah dayayanmi var
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    kapitalist düzenin milletin cebindeki parayı soyma günüdür ama malesef milletimiz aşırı şekilde artık asimile olmaya başladı yazık çok yazık
    Cevapla
  • yoğunlook 2 ay önce Şikayet Et
    Sevgililer günü hayal ürünüdür. Tel gerçek Beşiktaş tribünüdür. İktisadi aşklara tribünsel darbe.
    Cevapla
  • depremzede 2 ay önce Şikayet Et
    ben almıyirumda eşimle kutlamıyorumda. siz de almayın kutlamayın. çok mu zor... bak izaman fiyatı ne oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle