Asgari ücret için ilk toplantı Pazartesi günü yapılacak!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinde ilk toplantı 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Peki masada neler olacak? Detaylar haberimizde.

Asgari ücret için ilk toplantı Pazartesi günü yapılacak!
Asgari ücret için ilk toplantı Pazartesi günü yapılacak!
GİRİŞ 07.12.2023 10:19 GÜNCELLEME 07.12.2023 10:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin başlamasına sayılı günler kaldı. Milyonlarca çalışan, merakla yeni asgari ücretin ne kadar olacağını bekliyor. 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık'ta saat 14.00'te toplantılarına başlayacak.

İlk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda olacak. Yol haritası belirlenecek. İkinci toplantı işçi tarafını temsil eden Türk-İş'te olacak. Üçüncü toplantı ise işveren tarafı olan TİSK'in ev sahipliğinde yapılacak.

Görüşmeler aralık ayı boyunca devam edecek. Son toplantı Çalışma Bakanlığı'nda yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararları oy çokluğuyla alacak. Son toplantıda, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret açıklanacak.

"DİĞER ÜCRETLER ÜZERİNDE DE ETİILİ OLACAK"

Asgari ücret belirlenirken, enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücretler seviyesi dikkate alınacak. Temmuz ayında yapılan ara zamda yüzde 34 artış yapılan asgari ücret net 11 bin 402 lira olmuştu. Yapılacak zam diğer ücretler üzerinde de etkili olacak. 

"VERİLERİN PAYLAŞILACAĞI BİR TOPLANTI OLACAKTIR"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin TRT Haber'de yaptığı değerlendirmelerde şunları kaydetti;

Genellikle bundan sonraki çalışma takviminin belirleneceği bir toplantı oluyor. Tarafların geçinme endersleri, ekonomik sosyal durum, ücretlerin genel seviyesi gibi bir takım verileri belki de paylaşacağı bir toplantı olacaktır. 

Bu toplantıdan bir rakam çok beklemiyoruz. Rakamların sonraki toplantılarda dile getirilme ihtimalini değerlendiriyorum.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Anadolulu 4 ay önce Şikayet Et
    Burdan Reise sesleniyorum.Sana oy veren dar kesim.Genelde Anadoluda asgari ücretle çalıştırıyorlar. 17 bin altı kesinlikle istemiyoruz. Sene de bir kez zam yapılacak. Temmuzda bu para eriyecek .Bizi düşünün gerçekten çalıştığımızın hakkını alamıyoruz.
    Cevapla