Rakamlarla açıklandı: Avrasya Tüneli'nde yeni rekor!

Bakan Uraloğlu, "Avrasya Tüneli, 10 Kasım'da araç geçişinde rekor tazeledi. 86 bin 576 birim araç ile günlük trafik garanti rakamı aşılmakla birlikte aynı zamanda en son 26 Ekim’de görülen 86 bin 359 birim araçlık rekor kırıldı.” dedi.

GİRİŞ 12.11.2023 12:28 GÜNCELLEME 12.11.2023 13:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Avrasya Tüneli, 10 Kasım'da araç geçişinde rekor tazeledi. 86 bin 576 birim araç ile günlük trafik garanti rakamı aşılmakla birlikte aynı zamanda en son 26 Ekim’de görülen 86 bin 359 birim araçlık rekor kırıldı.” dedi.

Türkiye’nin en büyük mega projelerinden biri olan ve yap-işlet-devret (YİD) modeliyle hayata geçen Avrasya Tüneli’nde geçiş adetleri her geçen gün daha da artıyor, yeni rekorlar kırılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nde 10 Kasım’da 86 bin 576 birim araç ile en son 26 Ekim’de görülen 86 bin 359 birim araçlık rekorun kırıldığını duyurdu.

Uraloğlu, “Ekim ayında aylık ortalama 77 bin 760 birim araç sayısına ulaşıldı ve bugüne kadar en yüksek geçiş yapılan ay oldu. Böylece Ekim ayında trafik, garanti edilen trafik sayısının %10’un üzerinde gerçekleşti” dedi.

119 MİLYON 434 BİN 869 GEÇİŞ GERÇEKLEŞTİ

Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nden işletmeye başladığı ilk günden bugüne kadar toplam 119 milyon 434 bin 869 geçiş yapıldığını açıkladı. Uraloğlu ayrıca 1 Mayıs 2022 itibarıyla motosiklet kullanımına izin verilen tünelden toplamda 848 bin 313 bin motosiklet geçişinin de gerçekleştiğini kaydetti.

YILLIK 200 MİLYON DOLARLIK KATKI SAĞLADI

Bakan Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin zaman, yakıt, kaza maliyeti tasarrufları ve emisyon azalımı sonucunda yıllık ortalama 200 milyon dolarlık ekonomik katkı sağladığını belirtti. Uraloğlu, Avrasya Tüneli’yle ilgili olarak şunları kaydetti:

“Sahip olduğu yüksek teknoloji, ileri mühendislik ürünü bütüncül projesi ve kıtaları birleştiren güzergâhı ile İstanbul Boğaz geçişinde ‘Hızlı’, ‘Ekonomik’, ‘Güvenli’, ‘Konforlu’ ve ‘Çevreye Duyarlı’ bir ulaşım alternatifi olarak hizmet vermektedir.

Avrasya Tüneli yapımında birçok ilki ve başarılı uygulamayı barındıran özellikleriyle dünyada sektörel paydaşlar tarafından her zaman ilgiyle takip edilen, örnek bir proje olmuştur. Alanının en saygın kuruluşları tarafından çeşitli kriterlerin titizlikle incelenmesi sonucu proje, beşi uluslararası inşaat ödülü olmak üzere; toplam 14 ödüle layık görülmüş ülkemizin dev eserlerinden biridir.”

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • subey 5 ay önce Şikayet Et
    yol mol özel şirketlerin elinde olmamalı, halkın kullandığı en temel şeyler devletin elinde olmalı.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    70.574 arac garantisi var. zaten haberi tam okusan ekim ayı ortalamasını yazmış ve yüzde 10 aştığından bahsetmiş.
    Cevapla
  • Clclflfl 5 ay önce Şikayet Et
    Ne kadarlik garanti gecis ucreti oduyorsunuz devletin kasasindan 53 tl nin ustune?
    Cevapla
  • Bakayoko 5 ay önce Şikayet Et
    Demek ki günlük garanti rakam cok nadir aşılıyor . Bunu anlıyoruz buradan
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Şimdi tünele ne kadar ödedik, geçerken ne kadar ödüyoruz. Devlet kendi yapsa, neye maloludur ve ücretsiz olmaz mıydı? Hesaplayıp halka bunu anlatsanız daha iyi olmaz mı? Tünel geliri neden şirkete gidiyor neden devlet yolu olmuyor?
    Cevapla