52 il birbirine bağlanacak! Tarih belli oldu...

Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerin 11 ilde doğrudan, 9 ile de bölgesel ve otobüs bağlantısıyla hizmet verdiğini belirterek, "2053 Ulaştırma Master Planı çerçevesinde YHT hatlarıyla 52 ilimizi daha birbirine bağlayacağız." dedi

52 il birbirine bağlanacak! Tarih belli oldu...
52 il birbirine bağlanacak! Tarih belli oldu...
GİRİŞ 03.11.2023 12:37 GÜNCELLEME 03.11.2023 12:41
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı tren (YHT) hatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uraloğlu, ilk olarak Ankara-Eskişehir yüksek hızlı tren hattının 13 Mart 2009 yılında hizmete girdiğini hatırlatarak, “Türkiye, yüksek hızlı tren teknolojisi kullanan dünyada 8, Avrupa'da ise 6. ülke konumuna yükseldi” dedi.

2011 yılında Ankara-Konya yüksek hızlı tren hattının daha sonra 2014'te Ankara-İstanbul hattını açtıklarını kaydeden Uraloğlu, 2022 yılında Konya-Karaman ve son olarak da 27 Nisan 2023 tarihinde Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattının vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.

"52 İLİ YHT İLE BİRBİRİNE BAĞLAYACAĞIZ"

Açıldığı günden itibaren hızlı, konforlu ve güvenli yolculuğuyla ön plana çıkan yüksek hızlı trenlerin vatandaşlarımızın beğendiğini ve tercih ettiğini ifade eden Uraloğlu, "Yüksek hızlı trenler, mesafeleri kısaltarak vatandaşımızın hayatını kolaylaştırıyor. Yüksek hızlı tren hatlarımızı yaygınlaştırmak için çalışmalarımız hız kesmeden sürdürüyoruz. 2053 Ulaştırma Master Planı çerçevesinde YHT hatlarıyla 52 ilimizi daha birbirine bağlayacağız. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir ile Ankara-Bursa YHT Hatlarında yapım çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

HIZLI TRENLERE OLAN TALEP YÜKSELDİ

Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlere olan ilginin her geçen gün daha da arttığını belirterek, yüksek hızlı trenlerin 11 ile doğrudan, 9 ile de bölgesel ve otobüs bağlantısıyla hizmet verdiğini söyledi.

Uraloğlu, YHT' nin doğrudan geçtiği illerin nüfusunun yaklaşık 30 milyon olduğu bu rakamın Türkiye nüfusunun yüzde 35' inin yaşadığı 11 ilden yüksek hızlı tren hattının geçtiğini söyledi.

2009 yılından itibaren hizmete giren yüksek hızlı tren hatlarında bu zamana kadar hizmet verilen yolcu sayıları şöyle:

ANKARA-ESKİŞEHİR-İSTANBUL HATLARI

  • Ankara-Eskişehir: 20 milyon 263 bin 697
  • Ankara-İstanbul: 27 milyon 618 bin 969
  • Eskişehir-İstanbul: 355 bin 849
  • Ankara-Eskişehir-İstanbul Toplam: 48.238.515

ANKARA-KONYA-KARAMAN-İSTANBUL

  • Ankara-Konya:19 milyon 122 bin 612
  • Konya-İstanbul: 9 milyon 453 bin 939
  • Ankara-Karaman: 1 milyon 312 bin 647
  • Karaman-İstanbul: 881 bin 057
  • Ankara-Sivas: 572 bin 968
  • Türkiye yüksek hızlı trenlerin ilk hizmet verdiği güden bugüne kadar toplam yolcu sayısı 79 milyon 581 bin 738 olarak kayıtlara geçmiş durumda.
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 90
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Süper hızlı hattın inşasına Afyon'dan başlanmalıdır . Birkaç şehire hizmet gider , Eskişehir kavşak yeridir . Nasıl olsa hali hazırda Ankara ve İstanbul'dan demiryolu bağlantısı vardır .
    Cevapla
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Zengin yaşantılı kıyı riviera sahil şehirlerini birbirine bağlayan süper hızlı demiryolu yaparak Muğla - Bodrum , Aydın - Kuşadası , İzmir , Çanakkale - Ayvalık , Çanakkale boğazından geçirip Edirne'ye oradan Avrupa'ya bağlamalıyız .
    Cevapla
  • İsmail TAŞCI 5 ay önce Şikayet Et
    Acaba Bolu ermenistanamı bağlıdır Bolu yu hep demiryolhnda mahrum ediliyor Deniz yolu yok hava limanı yok kara yolu yolculuk ve nakliye fiyatı çok abartılı bunun tek çözüm yolu demiryolu projesine dahil edilmesi yetkililerden bunu bekliyoruz
    Cevapla
  • Dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    İstanbuldan Baküye batuma gidilecek günleri bekliyorux
    Cevapla
  • Yaşar 5 ay önce Şikayet Et
    20 yıldır tam destek verdiğimiz hükümetimiz Kayserimizi hep es geçiyo
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Hükümetteki eski belediye başkanı kayserili bakana kızın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle