TOKİ'nin indirim kampanyasına yoğun talep

TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yaptı. Ayrıca arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında indirim uyguladı. Borcunu ödeyenlerin sayısı da açıklandı.

GİRİŞ 22.05.2023 15:13 GÜNCELLEME 22.05.2023 16:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için her yıl yapılan indirim kampanyası bu yıl 24 Nisan’da başladı ve 18 Mayıs'ta sona erdi.

TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim gerçekleştirdi. Arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında indirim yapıldı.

Kampanya sonuçlarını açıklayan TOKİ, yüzde 25 indirim kampanyasından 27 bin 12 konut ve iş yeri alıcısının yararlandığını, 25 bin 356 vatandaşın borç bakiyesini tamamen kapattığını, 1656 vatandaşın kısmi ödeme yaptığını, indirim kampanyasından yararlanan vatandaşların yüzde 81,56'sının kişisel tasarruflarını kullanarak ödeme yaptığını duyurdu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Yasin GÜÇLÜ 11 ay önce Şikayet Et
    Tabi ki kapatir adam mevcut borcunu.. şimdi o borcu kapatanlar tuksek kiraya verip odedigi parayi cikarma derdine dusecek... devlet yanlos yapiyor insanlarin bir kismini ev sahibi yapipta evi olmayanlari yuksek kira derdine sokuyor.. madem evi yapiyorsun vatandaşına sen kiraya ver piyasayi da cazip bir kira duzeninde muhafaza et insanlar da ev derdine dusmesin ev sahibiyle kotu olmasin
    Cevapla
  • Osman 12 11 ay önce Şikayet Et
    Fakire ne var hiç bir şey 7 lira maaş alan ekmek dahi zor alırken siz evden arabadan aradan bahsediyorsunuz zengin daha zengin fakir daha da fakir..... Bu hükümet buna çok acil çözüm bulmalı yoksa ileride büyük sorunlar olacak....
    Cevapla
  • laedri 11 ay önce Şikayet Et
    bütün evleri TOKİ yapsın müteahhitlerin birşey yapacağı yok çoktan paraya doymuş çalışmak üretmek gibi bir dertleri yok...
    Cevapla
  • Misafir1 11 ay önce Şikayet Et
    Devlet Toki ye agirlik vermeli. Deprem konutlari biter bitmez Turkiye genelinde Toki konut atagina cikmali. Her yil en az 1 milyon konuttan bes yilda bes milyon konut yapilabilir. Mutahit isi ile bu isin yapilmayacagi belli oldu. Hem pahali hemde depremde coken luks siteleri gorduk. Yazik.
    Cevapla
  • tarık k. 11 ay önce Şikayet Et
    Bazen insan Toki şöyle 2,3 milyonluk konut projesi yapsa da şu ,müteahhidlerden,vampir toprak sahiplerinden emlakçılardan kurtulsa millet diyor.İnşallah bir gün olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle