EYT için yeni yaş aralığı gündemde! Erkekler ve kadınlarda emeklilik yaşı hesabı

Heyecanla beklenen EYT düzenlemesinde yeni iddialar ortaya atıldı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "yaş" konusuna değinmezken, kadınlarla 46, erkeklerde ise 48 yaş sınırı; ya da sınırsız emekliliğin gündeme geldiği belirtildi.

GİRİŞ 10.12.2022 06:39 GÜNCELLEME 10.12.2022 09:06
Bu Habere 363 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin bu ay içerisinde Meclis’e geleceğini söyledi. EYT düzenlemesinde yaş sınırı olup olmayacağı merak ediliyordu. Bakanlığın 2023 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki sunumunda konuşan Bakan Bilgin, EYT’de yaş sınırına değinmedi, “En kapsamlı düzenleme” yapılacağını ifade etti.

'YAŞ'TA YENİ İDDİALAR

Yaş belirsizliği beraberinde yeni iddiaların da ortaya atılmasına yol açtı. Buna göre, masada iki seçeneğin olduğu belirtiliyor. Yaş sınırı kadınlarda 46, erkeklerde 48 olarak belirlenecek ya da herhangi bir sınır olmayacak, son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

EYT düzenlemesinin 12 Aralık pazartesi günü muhtemel Kabine Toplantısı’nda ele alınması beklenirken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalarda olacak.

Diğer yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, EYT’de “yaş sınırlaması” getirileceği iddialarına tepki gösterdi. Ağbaba, “EYT’lilerin hayalleri ile alay etmeyin. İnsanlar emeklilik hazırlıklarını yaptı, bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

EYT'liye maaş hesabı! Yüksek maaş nasıl alınır?EYT'liye maaş hesabı! Yüksek maaş nasıl alınır?

Primi yetmeyen EYT’li ne yapacak? İşte milyonların merak ettiği detayPrimi yetmeyen EYT’li ne yapacak? İşte milyonların merak ettiği detay

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 363
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eşim 2007 girisli gününü doldurdu şu an 66 yaşında ama maaş alması için 71 yaşını doldurmadı lazım mezardami emekli maaşı alacak adaletmi
    Cevapla
  • Kapakcı şakir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan yalancı Max erkek 65 kadın 63 Yalancı ve sahtekarsınız
    Cevapla
  • Sevo 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt de yaşa hayır.en azından 99 yılı öncesine yasa maruz bırakılmasın.
    Cevapla
  • Hayati 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı kadınlarda 48 erkeklerde 50 olmalı ben bekledım onlarda bekleyecek 41 yaşında veya 45 yaşında emeklimi olunur chp boş konuşuyor
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekliliği bekleyen CHP mi vatandaş mı. Sen bekledin onlarda bekleyecek nasıl bir mantık. Ben askere giderken işten ayrıldım ve 18 ay yaptım. Ben 18 ay yaptım diye niye askerliği kısaltınız mı diyeyim herkes 18 ay yapacak mı diyeyim
    Cevapla
  • Yaşlı adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanun kanundur ben bekledim benim suçum neydi herkes bekleyecek ve zamanı geldiğinde emekli olacak o kadar
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende 18 ay askerlik yaptım şimdi 6 ay ne yapalım onlarda mı 18 ay yapsın. Bencillik yapmayın
    Cevapla
  • Tugi 1 yıl önce Şikayet Et
    Veli ağbaba bizde takipçisiyiz son sözü biz söylicez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle