İş dünyası EYT taleplerini açıkladı! En az 1 yıl...

EYT düzenlemesinde sona yaklaşılırken iş dünyası, kademeli emeklilik önerisinde bulunarak, uygulamanın en az 1 yıl işsiz olanlardan başlaması gerektiğini belirtti.

İş dünyası EYT taleplerini açıkladı! En az 1 yıl...
İş dünyası EYT taleplerini açıkladı! En az 1 yıl...
GİRİŞ 23.11.2022 09:29 GÜNCELLEME 23.11.2022 09:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

NTV’nin haberine göre, 1,5 milyon kişinin faydalanacağı EYT düzenlemesinde iş dünyası taleplerini açıkladı. 2023 yılında asgari ücret artışına bağlı olarak emekli olacaklara yapılacak yüklü kıdem tazminatı ödemelerinin işletmelerin finans ihtiyacını artıracağı bildirilen açıklamada çözüm önerileri şöyle sıralandı:

■ Kademeli yaş düşürme ve benzeri modellerle, sigortalılık süreleri dikkate alınarak EYT emeklilik tarihleri yıllara yayılmalı.

■ EYT sebebiyle emekli olacaklara ödenecek kıdem tazminatları için işletmelere düşük faizli ve uzun vadeli finansman imkanı sağlanmalı.

■ Mevcut çalışanlara emeklilik hakkı verilecekse en az 8 haftalık ihbar süresi bildirimi getirilmeli.

■ EYT sebebiyle emekli olacakların iş

■ Emekliliğe hak kazanan işçinin çalışmaya devam etmek istemesi durumunda emekli aylığı bağlanması için işyerinden ayrılma zorunluluğu kaldırılmalı.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Balıkesirli Emine 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT magduruyetinin giderilmesiyle yüzbinlerce işsiz genç iş aş ekmek sahibi olacaktır.
    Cevapla
  • Eskişehir 1299 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye haftalık çalışma süresinin en fazla olduğu ülkedir.Bir alman haftada 35 saat çalışırken, bir Türk vatandaşı haftada 48 saat köle gibi çalıştırılıyor.
    Cevapla
  • SeLiM 1 yıl önce Şikayet Et
    boş muhabbet bu günün geleceğini zaten biliyorlar. hazırlıklarını yapmışlardır. işçiye tazminatı vermeyip mahkemede süründürecejker o kredileri alıp faize yatırip ordan gelenle mahkemeyi kazananlara yıllar sonra tazminatını verecekler. bunu düşünen çakallarda yok sanmayın.eyer tazminat için mahkemede sıra bulsunlar ben yanıldım derim. bekleyin görün. devlet kredi vermesin yada hak ediş usulü işçiye versin patron ödesin.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sanayicimiz, işverenimiz, esnafımız küçük bir kısmı hariç dürüst değil. Ancak bende EYT ye karşıyım. Yapılacaksa da SGK pirim zararları minimize edilmeli, SGK lı çalışmaya devametmesi halinde maaşının %80 kısmını, değilse %50 kısmını yaş tamamlanıncaya kadar almalı, ülke ekonomisine telafisi mümkün olmayan zararlar verilmemelidir.
    Cevapla
  • Emekçi EYT 1 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca işten çıkarma tehtidi ile kimine asgari ücret alıyor diye gösterip elden bir kısımı geri alan, kimine asgari ücretin üzerinde verdiği halde primini asgari ücret yada biraz üstünde alıyormuş gibi gösterip bizlerin emekli maaşlarından çalan bu kodamanlar patronlar takımına sesleniyorum. HARAM ZIKKIM OLSUN. utanmadan birde isteklerini bildiriyorlarmış. Umarım çatır çatır herkes haklarını alırken sizler batmazsınız bilirim ama cebinizden giden kârlar uyutmaz sizi. Sizin dininiz para
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle