Japon bankasından çarpıcı dolar/TL tahmini

Japon MUFG Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son faiz indiriminin ardından yaptığı değerlendirmede; dolar/TL kurunun gelecek yılın ilk çeyreğinde 20 TL seviyesini görebileceğini belirtti.

Japon bankasından çarpıcı dolar/TL tahmini
Japon bankasından çarpıcı dolar/TL tahmini
GİRİŞ 20.08.2022 07:18 GÜNCELLEME 20.08.2022 10:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz indirimi sonrası yabancı kurumların Türk lirasına ilişkin analizleri de gelmeye başladı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladıMerkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası rezervleri açıklandıMerkez Bankası rezervleri açıklandı

Bakan Nebati'den Borsa İstanbul ve Merkez Bankası açıklamasıBakan Nebati'den Borsa İstanbul ve Merkez Bankası açıklaması

Merkez Bankası’ndan zorunlu karşılık düzenlemesiMerkez Bankası’ndan zorunlu karşılık düzenlemesi

MERKEZ BANKASI'NIN "MEVCUT SEVİYE YETERLİ" SÖYLEMİ ÖN PLANA ÇIKARTILDI

Bu analizlerden birini Japon MUFG Bank yayımladı. Bloomberg HT'deki habere göre; bankanın ekonomistleri gelecek yılın ilk çeyreğinde Dolar/TL'nin 20 seviyesine çıkacağını öngördü.

Bankanın ekonomistleri faiz indirim kararı sonrasında dolar/TL'deki sınırlı hareketin, TCMB'nin politika faizinin mevcut seviyesinin yeterli olduğu yönündeki mesajla ilgili olduğunu belirtti.

ABD VE AVRUPA'DA GERİLEYEN TAHVİL GETİRİLERİNE VURGU YAPILDI

Faiz indirim zamanlamasının Avrupa ve ABD'de uzun vadeli tahvil getirilerinin 50-60 baz puan gerilediği bir döneme denk geldiğini vurgulayan ekonomistler; bu durumun uzun vadeli getirilerde yükseliş olması halinde dolar/TL kurunda da hareketlenmelere yol açabileceğini söyledi.

KAYNAK: BLOOMBERG HT
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünya ters köşe olacak ve maymun gözünü açacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eylül 1 Dolar 20 Turist varken 18,20 ise ,gittiklerinde durmak yok yükselişe devam İhracat yapıyoruz dolar euro geliyor mantığı ile gidiliyor Üretimde kullannılan yurtdışından gelen hanmadde sanki TL ile alınıyor Gidişat ???
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben ce 2 ayı bulmaz 20 olması
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar dayanabilirse iyi
    Cevapla
  • cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    bi siz kalmıştınız bizimle uğraşmayan
    Cevapla
  • Kemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu en guzel tespit okudugum Japonlar bizimle ugrastıgı icin doviz yukseliyor Cemal bey bu sene Ekonomi Nobel odulu size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle