Johnson & Johnson, bebek pudrasının satışını durduracak

ABD ilaç üreticisi Johnson & Johnson'ın, talk bazlı bebek pudrasının dünya genelinde üretim ve satışını yapmayacak.

Johnson & Johnson, bebek pudrasının satışını durduracak
Johnson & Johnson, bebek pudrasının satışını durduracak
GİRİŞ 12.08.2022 21:21 GÜNCELLEME 13.08.2022 02:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sky News'te yer alan haberde, şirketin söz konusu kararı talk bazlı ürünlerde asbest tespit edilmesinin ardından aldığı kaydedildi.

Kararla birlikte ABD'li şirket, 2023 itibarıyla talk bazlı bebek pudrasının üretim ve satışını dünya genelinde durduracak.

Şirket, ayrıca, tamamen mısır nişastası bazlı bebek pudrası üretimine geçiş yapılacağını açıkladı.

Johnson & Johnson'ın talk bazlı bebek pudrası yaklaşık 130 yıldır piyasada yer alıyordu.

Johnson & Johnson, ABD'de bebek pudrasında kansere yol açan madde kullanmasından dolayı 2,1 milyar dolarlık tazminata mahkum edilmişti.

Yargıç Rex Burlison, Johnson & Johnson'ın pazarlama usullerinde "özellikle kınanacak davranışlar" sergilediği, "bebekleri için ebeveynlere satmayı hedefledikleri ürünlerde asbestin varlığını ve zararını bildiği halde, bu ürünlerin güvenliği hakkında onlarca yıldır yanlış bilgilendirme yaptığı" sonucuna varmıştı.

Pfizer ve Moderna ile birlikte Johnson & Johnson, ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı onay alan ilaç firmaları arasında bulunuyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bir gıda güvenliği bir ürün güvenliği, tarım güvenliği komisyonlarımız neden yok? Araştırıp standartlar belirleyip ülkede satışını yasaklayacak bir mekanızmamış neden yok? Avrupa ilaç kalıntısı var diye sebze bile almaz, ortada TSE diye bir kurum var ama asbest bulunan bir pudra piyasada dolaşabiliyor? Türk halkının sağlığına önem verin.
    Cevapla
  • irfan 69 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca dünyaya en iyi markalar diye gazladılar
    Cevapla
  • nasri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bebek ürününe bunu yapan aşıya neler koymaz ki
    Cevapla
  • deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu johnsen ürünleri hep sıkıntılı kimse kullanmasın bence
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Pudra çok tehlikelidir karar doğru. Hatta hazır gıdalar, süt tazı 3 ü bir aradalar VS Melamin içerir ve kanserojendir. Almayın bubları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle