Kredi notunun altın ve dolara etkisi! “Yabancının ayak sesleri duyuldu”

S&P’nin not görünümüne iyileştirme yapmasının ardından piyasalar hareketlenmeye başladı. Son zamanlarda borsa zirveye tırmanırken, altın ve dolar/TL cephesinde grafik aşağı yönlü bir ivme sergiliyordu. Uzman isim Haber7'ye değerlendirdi.

GİRİŞ 07.05.2024 17:00 GÜNCELLEME 07.05.2024 17:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 S&P, Türkiye kredi notuna iyileştirme yaptı. Söz konusu kuruluş, Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya çıkardı, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak değerlendirdi. Son zamanlarda kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye yönelik not yükseltme adımları atılmıştı. Kararın piyasalara yansımasını Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal Haber7’ye değerlendirdi. 

KREDİ NOT ARTIŞININ YANSIMALARI! “YABANCININ AYAK SESLERİ DUYULDU”

S&P not artışının beklendiğini ifade eden Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, piyasaların beklenti doğrultusunda fiyatlamaya gittiğini belirtti. Not artışlarının sonuç olduğunu söyleyen Onur Can Bal, Türk varlıklarına pozitif anlamda değişen bakış açısının ve bu doğrultuda izlenen politikaların yansıması olduğunu dile getirdi. Yabancı yatırımcı nezdinde TL varlıklarında artış olduğunu belirten piyasa uzmanı, enflasyonla mücadele kapsamında yabancı yatırımcının da iştahının artacağını söyledi.

BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN KÂRINDA HIZLI ARTIŞ!

Portföy çeşitlendirmesi için 2024’ün önemli bir yıl olduğunu dile getiren Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, yurt içi ve yurt dışında alternatif yatırım araçlarının bulunduğunu belirtti. 2024 yılının yabancı yatırımcı odağında olduğunu belirten Onur Can Bal, yabancı yatırımcının bireysel olarak değil fonlarla hareket ettiğine dikkat çekti. Ana hisselerin ön planda olduğunu söyleyen Onur Can Bal, bankacılık sektörü için kısa vadede bekleyişin kazanım elde edebileceği yönünde tahminlerde bulundu. Bal, geri çekilmelerin alım fırsatı yarattığını kaydetti. Onur Can Bal, Koç Holding, Sabancı, Hava Yolları Şirketleri, Demir Çelik ve İletişim sektörlerine yönelik tavsiyelerde bulundu.

UZMAN İSİMDEN ALTIN TAHMİNİ

2024 yılı içerisinde beklentiler doğrultusunda altının pozitif seyir izleyeceğini söyleyen Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, küresel anlamda faiz indirimlerinin altına yarayacağı yönünde tahminlerde bulundu. Yıl içerisinde jeopolitik olayların gelişmesinin de altını etkilediğini ifade eden Bal, ons altında güçlü yükselişleri beraberinde getirdiğini kaydetti. Bal, kısa vadede dalgalanmalar olsa bile yılın geri kalanında altının yukarı yönlü hareketlerinin desteklenmesi yönünde tahminlerde bulundu. Portföylerde gram altının ‘güvenli liman’ olarak bulunmasının altını çizen Onur Can Bal, geri çekilmelerin alım fırsatı yarattığını ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • AKİL 1 hafta önce Şikayet Et
    devlet 100 de 1 kadeve alıyor bankalar 100 de 5 komisyon alıyor buna kim dur diyecek
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar not düşürünce dış güçler not yükseltince bir havalar bir havalar. Yalnız yükselttiği not, sefalet seviyesinden berbat ekonomi seviyesine, aynı notu Ruanda ile Bosna da almış o kısmını da söyleyin de not yükseltme diye algı yapmayın.
    Cevapla
  • Yavuz 1 hafta önce Şikayet Et
    arkadaş benim hisseler niye kaybediyor
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    10bini aştı borsa sözde hisseler sürekli düşüyor yersen
    Cevapla
  • Bekle geldi 1 hafta önce Şikayet Et
    He he çok beklersin
    Cevapla