İstanbul Boğazı'nda karaya oturan gemi kurtarıldı

İstanbul Boğazı'nda Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası nedeniyle karaya oturan ALEXIS isimli gemi çalışmalar sonucu kurtarıldı.

GİRİŞ 07.05.2024 15:14 GÜNCELLEME 07.05.2024 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna'dan Mısır'a seyir halindeki ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisi, Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası nedeniyle karaya oturdu.

Geminin kurtarılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı KURTARMA-6, KURTARMA-8, KURTARMA-18 römorkörleri, KEGM-4, KEGM-6 hızlı tahlisiye botları ile balık adamlar olay yerine yönlendirildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Boğaz'daki trafiğin geminin karaya oturması nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığı duyurdu. Kıyı emniyetine bağlı balık adamlarca yapılan su altı incelemesinin ardından acil müdahale gemisi Nene Hatun da bölgeye sevk edildi.

Sahil güvenlik ve deniz polisinin de yer aldığı ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucunda gemi, bulunduğu yerden kurtarıldı.

Kurtarılan gemi Ahırkapı demir bölgesine çekiliyor

Kurtarma çalışmalarının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada karaya oturan geminin kurtarıldığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkorlerce Ahırkapı demir bölgesine çekildiği bildirildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    kanal istanbul şart
    Cevapla