BBVA'dan Türkiye açıklaması! Tehditlere aldırış etmediler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası değişikliğini bahane ederek harekete geçen uluslararası finans kuruluşları Türkiye ekonomisine ilişkin tehditkâr açıklamalarda bulunurken, İspanyol devi BBVA Türkiye’ye güven mesajı verdi. Banka’dan "BBVA, genç nüfusa ve dinamik ekonomiye sahip Türkiye'de uzun vadeli bir yatırımcı" açıklaması geldi.

BBVA'dan Türkiye açıklaması! Tehditlere aldırış etmediler
BBVA'dan Türkiye açıklaması! Tehditlere aldırış etmediler
GİRİŞ 24.03.2021 11:05 GÜNCELLEME 24.03.2021 11:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İspanya'da organize edilen 1. Finans Gözlemevi Sempozyumu'nda konuşan Garanti BBVA bankasının hakim ortağı BBVA Grup'un Üst Yöneticisi (CEO) Onur Genç, "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin piyasalarındaki risklerini yönetmeye hazırız. Türkiye'deki en iyi bankaya sahibiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden Türkiye'ye küstah tehdit! Yanıt BBVA'dan geldi

Genç, BBVA olarak Türkiye'deki temel risklerinin Merkez Bankası Başkanı'nın değiştirilmesi değil, yabancı para cinsinden işlemler olduğunu belirterek, "Uzun vadeli yatırımcı olarak bununla sorunsuz başa çıkabiliriz" diye konuştu.

Garanti BBVA'nın döviz cinsinden kredi portföyünün son beş yılda yüzde 40'ın üzerinde azaldığını vurgulayan Genç, Türk lirasındaki dalgalanmayla ile ilgili olarak da BBVA'nın mevcut döviz kuru hedge politikasının, önümüzdeki 12 aylık beklenen gelirlerinin yüzde 60'ını koruduğunu ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı'ndan önemli görüşme! İlk sinyali verdi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    Faiz almayarak yarınlarını satmamak çok yerinde bir karardır.
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    asıl olan KAZANMAK tır, kazanıyorlar, garanti bankasının 2020 yılı kar'ına baktığınızda günlük vergiden sonraki kar'ı yaklaşık 23 milyon tl dir
    Cevapla
  • Byd 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalizmin sırtlanları bunlar.
    Cevapla
  • Abc 3 yıl önce Şikayet Et
    En küçük bir dalgalanmada parasını geri çeken yatırımcıya dalgalanma geçtikten sonra tekrar yatırım yapmak istediğinde ona göre muamele etmeliyiz. Sırtlanlar gibi yiyip yiyip kaçmamalılar.
    Cevapla