Dünyaca ünlü yatırımcıdan TL'deki saldırılara tepki: Aşırı ve mantıklı değil

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığında yaşanan değişiklik sonrası Türk Lirası'nda görülen tepkinin aşırı olduğunu, gelecekte para biriminin istikrarlı olacağını belirtti.

Dünyaca ünlü yatırımcıdan TL'deki saldırılara tepki: Aşırı ve mantıklı değil
Dünyaca ünlü yatırımcıdan TL'deki saldırılara tepki: Aşırı ve mantıklı değil
GİRİŞ 25.03.2021 11:03 GÜNCELLEME 25.03.2021 11:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mobius Capital Partners Kurucusu Mark Mobius "Türk Lirası'nın bu zayıflıkla devam etmeyeceğini, gelecekte istikrarlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Bloomberg TV'de soruları yanıtlayan Mobius "Ne zaman bir merkez bankası başkanı değişse bu bir panik yaratır. Buna rağmen yeni TCMB başkanının açıklamasına baktığınızda istikrarlı bir Türk Lirası hedefi görüyorsunuz. Türk Lirası'ndaki tepkinin aşırı olduğunu, mantıklı olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

3 kredi derecelendirme kuruluşundan Türkiye'ye tehdit!


Kurun zayıfladığını ya da güçlendiğini görmek için baktıkları ölçütlerden birinin satın alma gücü paritesi olduğunu belirten Mobius, yatırımcı olarak kendini kur zayıflıklarına karşı nasıl koruduğu sorusuna ise “Kur zayıflıklarından fayda sağlayabilecek şirketlerin hisselerini seçmeye çalışıyoruz. Örneğin Türkiye’de ihracat yapan bir yazılım şirketinde yatırımımız var" dedi.

BBVA'dan Türkiye açıklaması! Tehditlere aldırış etmediler

 

YORUMLAR 6
  • Guiadoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahin izni ile sisteminiz cökecek.
    Cevapla
  • Fikri Tarhanacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Teşkilat dizisinde türkiye düşmanları toplantısında bir kel vardı, onu andırmıyor mu :)?
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş şaka yapmıyor. Bunlar spekülatör; bunlar için spekülasyonu yapılmadık hiçbir şey yok; altın; petrol; döviz; dolar emtia; platin; SDR; tahvil vs. Bu işleri yaparken öğrendikleri bir tecrübeleri varmış: "cam fanusta yaşıyoruz" diyorlar. Nihayet anlamışlar; kendilerinin de içinde yaşadıkları bu fanusu kırdıklarında Tüm ekonomilerin serası/atmosferi yok olacak. Dünya da Dolar kullanan oranı %61 e geriledi. Yani dolar terk edilir ise ellerindeki kağıtlar tuvalet kağıdından değersiz olacak...
    Cevapla
  • Baskanini buldu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin kavcioglu Merkez Yani nin basina gelince ilk once kur ssldirilari sonra abd nin siyonist derecelendirme kuruluslarinin saldirilari ssyin kavcioglunun en iyi secim oldugunun bir gostergesiyken bir yandanda onceki Merkez Bankasi basdkanlarinin kuresel faiz lobisinin istegi dogrultusunda hareket ettiklerininde bir janiti olsa gerek Alkah CC izniyle kafir saldiriyorsa İnsallah Merkez Bankasi ve Cumhurbaskanimiz istedigi gibi faiz lobisibe karsi duracak gercek baskanini buldu
    Cevapla
  • Salih Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    şaka yapıyor galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle