Türkiye, savunma sanayiinde 4 önemli projeyi hayata geçiriyor
Savunma sanayiinde yerli ve milli üretimlerle yurt dışına bağımlılığını azaltan Türkiye, 4 önemli projeyi daha hayata geçirmek için kolları sıvadı. Savunma sanayi alanında AR-GE projeleri için bütçesini her geçen gün artıran Türkiye, yurt dışından ithal edilen ürünlerin azaltılmasının yanı sıra ihracatını da güçlendiriyor.
-
Milli savaş gemisi MİLGEM'lerin vurucu gücünü oluşturacak 76 mm deniz topu geliştirme faaliyetlerinde sona geldi.
-
Uçak bombalarında, roketlerde ve topçu mühimmatında kullanılan enerjetik malzemeler olan RDX, HMX, CXM adlı kritik kimyasallar yüzde yüz yerli olarak üretildi.
-
Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Yakın Hava Sistemi gemileri, başta güdümlü mermiler olmak üzere havadan karaya füzeler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, uçaklar ve helikopterlere karşı koruyacak.
-
MKEK, hurda metalleri işleyerek çelik ingot ve top namlusuna dönüştürerek ekonomiye geri kazandırılmaya başlandı.
Türkiye, savunma sanayinde son yıllarda büyük bir atağa geçip dışa bağımlılığını azaltırken, belli kalemlerde yurt dışına satışlara da başladı. Yerlileşme stratejisi kapsamında milli roket, uçak bombası, gemilerin korunması için Yakın Savunma Sistemi ve hurdadan namlu üretimi gibi önemli projeler de hayata geçiriliyor.
F-35/S400 derken Türkiye'den TCG-Anadolu hamlesi!
Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre TBMM KİT Komisyonu, MKEK'in hesaplarını ele aldı. MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere, çalışmaları hakkında bilgi verip milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Akdere, yerli savunma sanayi projeleri ile ilgili şu bilgileri verdi:
530 MİLYON LİRALIK AR-GE PROJESİ
"2020 yılına ait 175 milyon lira yatırım ödeneğinin tamamını kullanarak yatırım bütçe hedefinde yüzde 100'lük bir gerçekleştirme oranı yakalanmıştır. Geçen yıl yeni çelikhane yapımı, hurda ve gemi söküm tesislerinin modernizasyonu, patlayıcı depolarının iyileştirilmesi ve dövme presi modernizasyonu gibi önemli projeler tamamlanmış bulunmaktadır. 200'ü aşkın Ar-Ge projesi tamamlandı. Bu projelerin büyük bir bölümü Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine girmiş olup seri üretimimiz de devam etmektedir. Kurumumuzca halen toplam bütçesi 530 milyon lira olan 84 Ar-Ge projesinin 11'i sözleşmeli, 73'ü de öz kaynak olarak yürütülmektedir. Bütçenin yüzde 38'i Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, TÜBİTAK gibi kurum dışı kuruluşlarca da desteklenmektedir.
SSB'den Türk savaş gemileri için lazer silah projesi
İTHAL EDİLEN NAMLU HURDADAN ÜRETİLİYOR
Ağır silah fabrikamızda namlularımızı kendimiz üretiyoruz. Hurdalarla, namlu üretimimizi, "ingot"larımızı ve dövme çeliğimizi, biz artık yurt dışından ithal etmeden kendimiz üretmekteyiz.
ENERJETİK YÜZDE YÜZ YERLİ OLARAK ÜRETİLİYOR
İhtiyaç duyduğumuz enerjetik malzemeyi yüzde 100 yerli teknoloji ve yerli sermayeyle üretir hale geldik. Hayata geçirdiğimiz bu üretim tesisiyle uçak bombalarında, roketlerde ve topçu mühimmatında kullanılan RDX, HMX, CXM adlı kritik kimyasallarda yurt dışına bağımlılığı ortadan kaldırdık.
MİLGEN'E YERLİ TOP GELİYOR
Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan ve millî savaş gemimiz MİLGEM'lerin vurucu gücünü oluşturan 76 mm deniz topu geliştirme faaliyetlerinde de son aşamaya gelmiş bulunmaktayız.
YAKIN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ
Kurumumuz tarafından yerli ve millî imkânlarla geliştirilecek ve bu konudaki yurt dışı bağlılığını ortadan kaldıracak olan Yakın Hava Savunma Sistemi projesiyle gemileri, başta güdümlü mermiler olmak üzere havadan karaya füzeler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, uçaklar ve helikopterlere karşı korunacak.
BİRÇOK PROJENİN MODERNİZASYONU DA YAPILIYOR
TSK'nın ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını doğrudan ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde millileştirme stratejisine uygun bir biçimde sürdürmektedir. 2020 yılında yeni çelikhane yapımı, hurda ve gemi söküm tesislerinin modernizasyonu, patlayıcı depolarının iyileştirilmesi ve dövme presi modernizasyonu gibi, önemli projeler tamamlanmış bulunmaktadır. Elektrikli Zırhlı Muharebe Aracı Projesi kapsamında silahlı kuvvetlerimizin envanterinde bulunan zırhlı personel taşıyıcılarımıza elektrikli güç grubu uygulaması ve kurumumuzun üretimi 25 mm silah kulesi entegrasyonu yapılarak araçlarımız modernize edilmektedir. Havadan taşınabilir 105 mm Hafif Çekili Obüs BORAN projemiz, kurumumuz imkânlarıyla gerekli standartlar ve diğer standart dokümanlara uygun olarak çevresel testler, tasarım doğrulama, atış cetveli, FTI ve 25 adet testten oluşan ürün kalifikasyonu testlerini 7 Haziran 2020 tarihinde de başarıyla gerçekleştirmiş bulunmaktadır."
-
Vatandaş ahmet 3 yıl önce Şikayet EtEmeli geçenden Allah razı olsun işte bu yerli ve milli üretimi artırmalıyız ne kadar üretirsen o kadar milliyetçi sinBeğen Toplam 5 beğeni
-
dassd 3 yıl önce Şikayet Etbunları chp yapmadı bilelimBeğen Toplam 8 beğeni
-
Alpagu 3 yıl önce Şikayet Etpahalı ve ağır tank, kocaman savaş uçakları, tonajı çok çeken savaş gemileri dönemi bitti. hafif küçük akıllı insansız robotik silahlarla bunları yok etme dönemi başladı. insansız hava, deniz, kara araçları yapıyoruz. aslında preveze'de küçük kadırgalarla koca kalyonları batırdığımızda da benzeri bir dönemi Atam işaret etmişti ama insanoğlu işte illa ki heybetli şeylerle piyasaya çıktı gene. pratik, haber alan, işaretleyen,vuran gerekirse tek kullanımlık küçük ve çok sayıda olan şeylere yatırın. inanın bunları yenmek diye bişey yok.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Byd 3 yıl önce Şikayet EtSavunmayı kutluyorum lütfen herşeyimizi deşifre etmeyinizBeğen Toplam 10 beğeni
-
Levent 3 yıl önce Şikayet EtBorsada hangi savas firmasi var? Para yatirmak istiyorum.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Kenan 3 yıl önce Şikayet EtAselsanBeğen
-
Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Etİt ürür kervan yürür senin aklın yetmez bunlara kumda oynada çöp batmasınBeğen Toplam 3 beğeni
-
Alperen 3 yıl önce Şikayet Ettam levent'sin ha..gemi işine gir.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Etİlk cevap çok güzel, ikinci cevap: toplu alımdan sonra her ay kumbaraya para atar gibi almaya devam et, en az 1-2 yıl hiç satma, sonra da bana dua et... Keskin düşüşlerde alımı arttır.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Bravo 3 yıl önce Şikayet EtAselsan var.ama alacaksan 15 lira ile 16 .50 arası fiyattan al .elinde durdukça temettü gelirin olur .yatırım olur.zaman icinde 18 yada 20 lira üstü bal kaymak olur.Beğen Toplam 6 beğeni