İsveç merkezli şirket duyurdu: Son 5 yıla Türk damgası

Türkiye, yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği savunma sanayi sistemlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Türkiye'nin bu başarısı rakamlara da yansımaya başladı. 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde Türkiye'nin silah ihracatı 2011-2015'e göre yüzde 30 artarken, ithalatı yüzde 59 azaldı.

İsveç merkezli şirket duyurdu: Son 5 yıla Türk damgası
İsveç merkezli şirket duyurdu: Son 5 yıla Türk damgası
GİRİŞ 15.03.2021 15:30 GÜNCELLEME 16.03.2021 09:13
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) 2016-2020 dönemine ait uluslararası silah satışlarına ait bilgilerin yer aldığı raporu, yayımlandı. Buna göre, Türkiye, 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde, 2011-2015'e göre silah ihracatını yüzde 30 artırırken, ithalatını yüzde 59 azalttı. Türkiye bu alanda, 2015-2019 döneminde en çok ihracat yapan 14'üncü ülkeyken, 2016-2020 döneminde 13'üncülüğe yükseldi. İthalatta ise aynı periyotlarda 15'inci sıradan 20'inci sıraya indi.

Müthiş hamle! KARGU, hedefe sadece 2 saniye tanıyor

ABD'den yapılan ithalattaki değişim dikkati çekti. Türkiye'nin bu alanda ABD'den yaptığı ithalat 2016-2020 döneminde, 2011-2015'e göre yüzde 81 azaldı. Türkiye bu dönemde ABD'den ithalat yapan 3. ülke konumundan 19. ülke konumuna geldi.

Türkiye'nin silah ihracatı son 5 yılda yüzde 30 arttı, ithalatı yüzde 59 geriledi.

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EN ÖNEMLİ SAC AYAĞI SAVUNMA SANAYİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Bu sonuçlar hayal etmenin ve hayallerimiz için çalışmamızın bir karşılığıdır. Göreve geldiğimizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize bir görev verdi. Bağımsızlığımızın en önemli sac ayaklarından birinin savunma sanayindeki bağımsızlıktan geçtiğini vurgulayan bir hedef. Bu bağımsızlığı sağlayabilmenin tek yolu da yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sistemlerinin sayısının artmasıyla sağlanabilmesiydi." diye konuştu.

Türkiye, savunma sanayiinde 4 önemli projeyi hayata geçiriyor

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Demir, her geçen gün savunma sanayi ihracatının arttığına ve dışa bağımlılığın azaldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugün dünyada yerli ve milli imkanlarla ürettiğimiz platformlarımız adından söz ettirmeye ve göz kamaştırmaya başladı. Bu başarı bir ekosistem başarısıdır. Bu ekosistemin en büyük destekçisi ve Türkiye'nin küresel güç vizyonunun mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, savunma sanayi firmalarımıza, alt yüklenicilerine, üniversitelerimize ve KOBİ'lerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda tüm paydaşlarımızla beraber daha iyisi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayi tarafından yerli ve milli olarak üretilen silah ve sistemleri yakından takip ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • Osmangazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı başarıyı ekonomi ve işsizlik içinde bekliyoruz
    Cevapla
  • Abuzittin 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin, vatandaşlarıın refahı için iş kurmak ve memur alımı yapmak değil, iş yapacak insanların önündeki vergi yükünü hafifletme, bürokratik engelleri kaldırma, mali destek, projelendirme gibi görevleri yerine getirmesi gerektiğini kavrayabilecek durumdasınız değil mi?
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yeni işyeri açmayacağına veya sürekli lüzumsuz memur alımı yapamayacağına göre, ekonomi veya işsizlik için bir tek Hükümetin değil ülkede yaşayan herkesin bir şeyler yapmak durumunda olduğunu kavrayabilecek durumdasınız değil mi?
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    E kötü komşu Mal saybi yaparmış. Türkiye ye ambargo koyarsanız ne bekliyorsunuz.?????
    Cevapla
  • hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    Laf değil icraat üretenler iktidarda daim olsun İnşaallah İktidarımız
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bune ya siz daha bu ülke için hiç bir heykel dikmediniz, neymiş savunma iha imiş siha imiş köprüler barajlar bölünmüş oto yollar büyük şehir hastaneleri daha saymakla bitmeyen huzuli işler bunlar ile ülkemi kalınır, siz dikin devasal heykelleri CHP başındaki dışarıdan yönetilen arkadaşın söylediği gibi bakın ükle nasıl kalkınıyor inanın heykellerden dolarlar fışkırır. Neyse burda gercekleri söyleyelim Türkiyemiz Reis sayesinde kısa zamanda çok büyüdü Allahım Türk milletini layık oldugu yerlere getirsin hedef 2023!! Mangal yürekli Erdoğan beyden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • keçekülahlı 3 yıl önce Şikayet Et
    chp de anca heykel yapsın
    Cevapla
  • Ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    chp Kitalararasi Balistik Heykel yaptıracakmış kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle