Katar imzası sonrası algı operasyonu yapan muhalefet duvara tosladı! 'Akılları bu işe ermez'

Dün Türkiye'ye önemli bir sermaye girişi için anlaşmaya varıldı ve Katar'a Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payının devri için imzalar atıldı. Atılan imzaların Türkiye için kritik önemini anlayamayan muhalefet ise hemen algı operasyonu yapmaya kalktı ama jet hızıyla duvara tosladı. Atılan imzaya sevinilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar muhalefetin tutumuna sert tepki göstererek 'Akılları bu işe ermiyor' dedi.

Katar imzası sonrası algı operasyonu yapan muhalefet duvara tosladı! 'Akılları bu işe ermez'
Katar imzası sonrası algı operasyonu yapan muhalefet duvara tosladı! 'Akılları bu işe ermez'
GİRİŞ 27.11.2020 14:32 GÜNCELLEME 27.11.2020 14:34
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Haber7

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Katar Yatırım Otoritesi (QIA) ile imzalanan anlaşma ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payı devredilecek. Anlaşma sonrası muhalefet ve bazı medya kuruluşları hemen algı operasyonu peşine düşerek Türkiye için önemli olan bu anlaşmayı manipüle etmeye çalıştı.

Katar ile atılan kritik imzaları ve muhalefetin tutumunu Haber7'ye değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca ve Prof. Dr. Kerem Alkin "Bu anlaşma Türkiye ekonomisine güvenin simgesidir" yorumunda bulundu.

YATIRIMLAR GELMEYE DEVAM EDECEK

Bu anlaşmamın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya piyasalarında olan itibarının ve verdiği güvenin sonucu olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca "Sayın Cumhurbaşkanımız hem kişiliği hem de özel sektörden gelen inanılmaz yeteneği ile Türkiye’ye yatırımcı çekmek konusunda çok başarılı. Bugün Türkiye’ye bu derece önemli yatırımlar geliyor ise bunlar Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde, onun yarattığı doğru yatırım iklimi sayesinde." dedi.

 

 

"AKILLARI BU İŞE ERMEZ"

Yabancı ülkelerin sermayesi A ülkesi, B ülkesi, C ülkesi olmuş bunun hiç bir önemi yok diyen Karaca "Önemli olan Türkiye’ye yatırım gelmesi. Bu yatırımlar geliyor ve daha fazlası da gelecek. Çünkü bu güne kadar Türkiye’ye kim geldiyse para kazandı daha da kazanacaklar. Bunlar güzel şeyler. Muhalefetin bu işlere aklı ermez. Bunlar hep algı operasyonu oluşturmaya çalışıyor. Hayatında devlette memurluktan başka hiçbir şey yapmamış sadece devletten aldığı maaşı bilen adamların aklı bu işlere ermez. Biz sayın Cumhurbaşkanımız aklına, ferasetine inanıyoruz. İnşallah Türkiye’ye çok daha büyük yatırımlar gelecek. Birileri konuşacak birileri iş yapacak. Siz o konuşanlara değil iş yapanların başında olan Recep Tayyip Erdoğan’ı izleyin." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Kerem Alkin

PROF DR. ALKİN: "BUNA ANCAK SEVİNİLİR"

"Milletin kafayı peynir ekmekle yediğini, sadece muhalefet olsun diye insanların kendilerini rezil ettiğini düşünüyorum"
diyen Prof. Dr. Kerem Alkin "Çünkü dünyanın önde gelen şirketlerinden başlayarak Orta Doğu ve Körfez sermayesi 30-40 yıldan bu yana bu tür yatırımları gerçekleştiriyor. Dünyanın anlı şanlı şirketlerinin çoğunda bazen firmaların yüzde 30’una varacak düzeyde Arap, Orta Doğu ya da Körfez sermayesinin yatırımları olduğunu görüyoruz. Bir gün petrol döneminin biteceğini iyi bilmeleri nedeniyle ileriki dönemde kendileri açısından doğru ve ülkeye gelir kazandıracak olan her alana, her uluslararası önemli şirkete yatırım yapıyorlar. Dolayısıyla Katarlıların bu anlamda Borsa İstanbul'a yatırım yapması Türkiye için sevinmemiz gereken bir gelişmedir. Çünkü Katarlıların Borsa İstanbul’u önemli bir yatırım olarak gördüğü anlamına geliyor. Türkiye’nin kara kaşı kara gözü diyerek yatırım yapmıyorlar. Bu kadar körleşmiş, militanlaşmış bir muhalefet gerçekten tuhaf buluyorum bu eleştirileri." dedi.

 

YORUMLAR 104
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bıensoprt vs boş yatırımlar Olursa vay halimize.. Bize meyve suyu, gıda fabrikaları yatırımı yapmayın., ağır sanayi yatırımı elzemdir. Maalesef son yıllarda böyle yatırım olmuyor..
    Cevapla
  • Mehmet Keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetin aklı fikri hükümeti nasıl düşürürüz. Büyük şehir belediyelerini aldılar ne oldu beceremediler
    Cevapla
  • Meho aga 3 yıl önce Şikayet Et
    İyide bizde devlet memuruyuz ve bu yatırıma bir çok açıdan bakarak ulkemiz için olumlu olduğunun farkındayız. Yani saygıdeğer hocam hepsi anlamasa bile memurlarda bazı yatırım konularindan anlar bence. Şansızlık, muhalefet edenlerin, evveliyatında ne iş yaparlarsa yapsınlar hıyanet icinde olmaları . Yoksa devletin başında bu yatırıma muhalefet edenler olsaydı İMF den başkasi gelmezdi ülkemize . Bakın bende memurum ama herseyin farkındayım. Selamlar saygıdeğer Kerem hocam.
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize yabancı yatırımcı geldiğinde nasıl yatırım yapması gerekiyor anlamış değilim. Konut, arsa, tarla satın alırlar, memleket satılıyor derler, fabrika satın alırlar ülke satılıyor derler, biryere ortak olurlar yine ülje satılıyor derler. Fabrika için arsa satılır memleket satılıyor derler. Alllah aşkına yatırım nasıl yapılır, itiraz edenler açıklasında hep beraber öğrenelim
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeş onların ne dediklerıni kendileri biliyormuki sana açıklama yapsınlar kin bürümüş gözleri
    Cevapla
  • aölmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzun lafın kısası Reis işini bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle