Erdoğan'dan COP31 mesajı: İklim değişikliği artık icraat gerektiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Türkevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da düzenlenecek COP31 zirvesinin gelişmekte olan ülkelerin sesini duyuracağı önemli bir platform olacağını vurguladı.

GİRİŞ 24.09.2026 18:10 GÜNCELLEME 24.09.2026 18:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de katıldığı Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu sonrası Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de aralarında olduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

 Birleşmiş Milletler temasları kapsamında iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik vizyonunu paylaşan Erdoğan, kasım ayında Antalya'da düzenlenecek COP31 zirvesinin hedeflerini anlattı.

İklim değişikliğinin oluşturduğu sorunların görmezden gelinemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "COP31'de, bu tedbirlerimizi, yol haritalarımızı, iklim değişikliğinin farklı coğrafyalar üzerindeki olumsuz etkileriyle mücadelede neler yapmayı planladığımızı ortaya koyacağız." dedi. Birleşmiş Milletler'de genel kurul hitabının yanı sıra iklim değişikliğiyle ilgili özel bir konuşma da yaptığını hatırlatan Erdoğan, bu konunun Türkiye için taşıdığı öneme dikkat çekti.

"DÜNYA BİZİM EVİMİZ VE ONU KORUMAK GÖREVİMİZ"

Çevre krizlerine karşı küresel bir farkındalık oluşturulması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Dünya bizim evimiz ve onu kirlenmekten korumak da görevimiz. COP31 sadece bir iklim konferansı değil, gelişmekte olan ülkelerin seslerini duyurabilecekleri, beklentilerini ortaya koyabilecekleri ve somut sonuçların konuşulabileceği bir platformdur." ifadelerini kullandı.

Küresel ısınmanın mali yükünü tek başına taşıyamayan ülkelere yardım edilmesinin zorunluluk olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Finansman güçlüğü çeken ülkelerin yanında durmak ve onları desteklemek de gelişmiş ülkelerin sorumluluğudur. İklim değişikliğiyle mücadele artık söz değil, icraat gerektiriyor."

"FELAKETLER SINIR TANIMIYOR"

Doğal afetlerin bölgesel ayrım yapmadan tüm dünyayı tehdit ettiğine dikkat çeken Erdoğan, "Felaketler sınır tanımıyor, yangın, sel ve kuraklık ülke ayrımı yapmıyor. Biz de bu sorunların çözümü için sınırları kaldırmalıyız." diye konuştu. 

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyonun tarihi bir misyon üstleneceğini belirten Erdoğan, "İnanıyorum ki Antalya'da düzenleyeceğimiz COP31 zirvesi bu uzun yolda önemli bir kavşak olacak." dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.