Morgan Stanley: Ekonomik toparlanmaya güvenin

ABD bankası Morgan Stanley piyasa öngörülerinde yatırımcılara sabırlı olmalarını ve riskli yatırımlara yönelmelerini tavsiye etti. Banka gelecek yıl V şeklinde toparlanma bekliyor

Morgan Stanley: Ekonomik toparlanmaya güvenin
Morgan Stanley: Ekonomik toparlanmaya güvenin
GİRİŞ 17.11.2020 09:40 GÜNCELLEME 17.11.2020 09:50

Morgan Stanley stratejistleri Kovid-19 aşısıyla ilgili daha fazla netlik oluşması ve gelecek yıl hisse senetleri ve kredi çevrelerinde daha uygun bir siyasi atmosfer oluşması sayesinde ekonomik toparlanmanın “V şeklinde” olacağını öngörüyor.

 

 

Bloomberg’in haberine göre Baş Stratejist Andrew Sheets’in de içerisinde bulunduğu bankanın strateji ekibi yatırımcılara nakit ve hükümet borçları yerine ağırlığı fazla olan hisse ve şirket tahvillerini tercih etmelerini ve ABD Doları’nı satmalarını öneriyor. Stratejistler volatilitenin düşeceğini ve yatırımcıların emtia piyasalarında sabırlı olması gerektiğini belirtiyor.

Bankanın strateji raporunda, “Küresel iyileşme sürdürülebilir, eşzamanlı ve politikalar tarafından destekleniyor. Bu durgunluk sonrası normale dönüş senaryosunu takip ediyor. İnancınızı yüksek tutun. Ekonomik toparlanmaya güvenin” denildi.

 

 

 Küresel hisse senetlerinin yukarı doğru hareketinde aşı haberlerinin iyimser görünümü ve ABD ekonomisi için beklenen ek finansal teşvik paketinin ihtimalinin dünya ekonomisine yansıması etkili oldu. Buna karşın yükseliş konusunda şüpheci davranan uzmanlar dünya çapında artan korona virüs vakaları karşısında ülkelerin yeni kısıtlamalar uygulaması ve ABD hükümetinin teşvik paketi harcamaları konusunda anlaşmaya varamaması ihtimali nedeniyle kısa vadeli görünümün zorlu olacağını belirtiyor.

Morgan Stanley ekonomiye dair olumlu görüşleri JP Morgan Chase ve Goldman Sachs’ın hisse senetleri öngörüleriyle örtüşüyor. JP Morgan Stratejisti Marko Kolanovic ABD seçimlerinin borsalarda boğa piyasası yarattığını Goldman Sachs’ın ABD Hisse Senetleri Birimi Başkanı David Kostin ise gelecek yıl toplumun kademeli olarak normale döneceğini açıklamıştı.

Morgan Stanley strateji ekibi sorunsuz bir yukarı yönlü hareket beklemiyor ve önemli sorunların hala ciddiyetini koruduğunu belirtiyor. Bankanın strateji notunda sözünü ettiği riskler Kovid-19 kış dalgasının beklenenden daha ciddi olması ve tasarruf politikalarına dönüşün uzun vadeli sürmesi olarak gösteriliyor.