Bakan uyardı! 1 yılı geçtiyse ödemeyin

Gazetelerin ekonomi müdürleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, trafik cezaları ve TEDES ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan uyardı! 1 yılı geçtiyse ödemeyin
Bakan uyardı! 1 yılı geçtiyse ödemeyin
GİRİŞ 24.07.2017 09:51 GÜNCELLEME 24.07.2017 10:20
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile ilgili daha önce yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Sözlerimin arkasındayım. Gerekli uyarılar ve uyarıcı levhalar konulmadan TEDES uygulamalarının yapılması haksızlıktır. Çok iyi niyetlerle yola çıktık dedik ki, bir kazan kazan. Yani belediyeler bu sistemi kuracak. Ben bir kamu kaynağı harcamadan bir ceza sistemi kuruyorum. Sonra bir gördük ki bunu belediyeler şirketlere devretmiş. Bir de açgözlülük diyeceğim açgözlülük olunca da her yere kurmuşlar onu. İçişleri Bakanlığı’yla bu konuda bir farklı fikrimiz yok.”

2011 yılında o zaman ki Çalışma Müsteşarı’na gelen bir cezadan bahseden Naci Ağbal, “Dedi ki ya geçen gün bana trafik para cezası geldi, olay 4 yıl önceydi; 4 yıl sonra bana tebliğ ediliyor. Bende torba yasa bir kural koyalım dedim. Bundan sonra dedik bir trafik ceza tutanağı tutulduktan sonra 1 yıl geçtikten sonra artık onu tebliğ edemezsin zaman aşımı olur. Dolayısıyla, şu anda bir yıldan sonra trafik cezası tebliğ edilmişse o aslında yok hükmündedir ona itiraz etmek lazım” dedi. 

BÖLGESEL SİSTEM GELİYOR

Naci Ağbal, “EDS bence doğru bir proje, bu projenin yaygınlaştırılması lazım. Bu projenin iş modelinin aslında belki de belediye belediye değil bölgesel olarak yapılması lazım. Ama burada mutlaka bu sistemin standartları olması lazım, kuralları olması lazım, kaideleri olması lazım. Onun için burada Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bu konuyla ilgili bir çalışın bakalım, buradan bir özelleştirme uygulaması çıkarabilir miyiz diye de bir talimatım oldu; arkadaşlar şu anda onu çalışıyorlar. Yani bölgesel düzeyde belli kural, kaide ve standartlarla böyle bir uygulamada yapabiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR 57
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Hız belirten trafik levhaları da güncellenmeli. Hele belediyelerin insafına hiç bırakılmamalı. Adamlar tam tüccar olmuşlar. o yollar, milletin üretim , ticaret işleri kolaylaşsın ekonomi gelişsin, millet işini gücünü rahat görsün için yapıldı. Evet 120'yi geçenin canını yakalım ama, havaalnı pisti gibi yollara da 70 km yazmak ve ceza kesmek insafsızlık.
    Cevapla
  • Ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede hız limitleri şart, Ama bunu para için değilde, insanların can güvenliği için yapılmalı.
    Cevapla
  • Şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar kesinlikle belediyelere bırakılmamalı. Devletin kasasına girmeli. O zaman belediyeler işi ticarete dönüştürmezler...
    Cevapla
  • buba 6 yıl önce Şikayet Et
    Üç şerit gidiş üç şerit geliş bölünmüş yolda 50 Km hız limiti olur mu? Ankara Pursaklar protokol yolu şehrin göbeğinde orada 90 KM hız limiti var.Orayı 50 KM yapın bizde bu duruma inanalım..Yaptığınız bölünmüş yolları birileri rant kapısına çevirmiş..Keşke yapmasaydınız...
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Kurala uyan sürücülere teşvik olmalı.Hep ceza hep ceza.İşi maddiyata dökmüşüz.Din-iman ceza olmuş.Adamı olan yine ödemez.15 Temmuzda vatana sahip çıkan gerçek vatandaşlar mağdur edilmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle