IMF'den tuhaf Türkiye açıklaması

Türkiye'nin kendilerinden yardım talebinde bulunmadığını açıklayan IMF, buna rağmen Ankara'dan taleplerde bulundu. Talepler arasında 'Merkez Bankası' vurgusu dikkat çekti.

IMF'den tuhaf Türkiye açıklaması
IMF'den tuhaf Türkiye açıklaması
GİRİŞ 07.09.2018 00:04 GÜNCELLEME 07.09.2018 00:05
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, Türkiye'nin IMF'den herhangi bir yardım talebinde bulunmadığını söyledi.

"PARA İSTEMİYORSUNUZ AMA BİZİM YİNE DE TALEPLERİMİZ VAR"

 

IMF'nin, Türkiye'nin makroekonomik konumunun istikrara kavuşturulması, güvenin yeniden tesis edilmesi konularında Merkez Bankası'nın bağımsızlığını sağlamak için gerekli önlemleri almayı önerdiğini vurgulayan Rice, "Türkiye'ye daha önce de söylediğimiz gibi piyasadaki istikrarsızlığın ışığında yetkililerin makroekonomik istikrarı teşvik etmek ve dengesizlikleri azaltmak için sağlam ekonomi politikalarına olan açık bağlılığı göstermekten fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bunun kritik bir parçası, bunu daha önce de belirttik. Fiyat istikrarını sağlama görevini sürdürmek için Merkez Bankası'nın tam operasyonel bağımsızlığını sağlamak olacaktır. Şunu da açıklıkla söylemek gerekir ki Türkiye'den IMF'den mali destek talebinde bulunmadı" dedi.
 

YORUMLAR 90
  • Doğru yol 5 yıl önce Şikayet Et
    Aç kalır ölürüz yinede size borçlanmayız.
    Cevapla
  • Dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur gölge etmeyin ; Allahım cc bize her türlü ihsanda bulunuyor
    Cevapla
  • ferit 5 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca diyorlar ki Merkez bankasına dokunmayın, bırakın faiz artırsın biz onun üzerinden Ülkenizi sömüreceğiz... Biz Merkez faiz artırmamalı dedikçe çıldırıyorlar. Ellerindeki Faiz ve döviz silahı ters teper o zaman
    Cevapla
  • Bu haberi okuyunca 5 yıl önce Şikayet Et
    Resmen bize verdiği mesaj ap açık yani diyor ki ımf biz size türkiye cumhuriyet yazan bankanın türkiye cumhuriyeti merkez bankası olarak verelim oyunu bu yani bize zarar veriyor hangi hamleyi yapsak bize zarar türkiye cumhuriyeti olursa türklerin bankası olur ve daha çabuk ambargo saldırı gerçekleştirebiliriz dusuncesindeler tek kelime ile ap apaçık kendi kazdıkları kuytuya kendileri düştü wesselam
    Cevapla
  • Lafazan 5 yıl önce Şikayet Et
    IMF asıl kuruluş meselesi iyice sırıttı. Ülkelerin yönetimine müdahale etmek!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle