Emekli maaşı hesaplama 2018! 4A-4B emekli aylığı nasıl hesaplanır?

Uzun yıllar çalışarak emekli olan ve emekli olmak için gün sayan binlerce vatandaş ne kadar emekli maaşı alacaklarını merak ediyorlar. SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar artık emekli maaşlarını rahatlıkla internet ortamından öğrenebilecekler. Peki, 2018 emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte, 4A-4B emekli maaşı hesaplama işlemi...

Emekli maaşı hesaplama 2018! 4A-4B emekli aylığı nasıl hesaplanır?
Emekli maaşı hesaplama 2018! 4A-4B emekli aylığı nasıl hesaplanır?
GİRİŞ 25.09.2018 14:36 GÜNCELLEME 25.09.2018 14:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Emekli maaşının ne kadar olduğunu merak eden vatandaşlar araştırmalara devam ediyor. Çalışılan gün ve ödenen prim miktarına göre belirlenen emekli maaşlarını sorgulamak isteyen binlerce emekli, SGK tarafından açıklan sayfa ile bu işlemi kolaylıkla yerine getirebilecekler. Peki, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kolaylıkla ulaşabildikleri emekli maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır? 2018 yılı emekli maaşlarını sorgulamak isteyen vatandaşlar için açılan 4A-4B emekli maaşı hesaplama ve sorgulama robotu detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz...

2018 EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

 

Belirlenen sürede çalışma gününü dolduran, yaş kriterini ve prim ödemelerini tamamlayan vatandaşların hak sahibi olduğu emekli maaşı her çalışanın dört gözle beklediği ödemedir. Binlerce SSK ve Bağ-Kur emeklisi de alacağı emekli maaşını öğrenmek üzere sorgulamalar yapmaktadır. Peki, emekli maaşı nasıl hesaplanır? Önceki yıllarda uzun uğraşlar gerektiren bu işlem, SGK tarafından açılan sayfa ile artık çok kolay.

SSK emekli maaşı hesaplama işlemi SGK resmi sayfasından yapılırken, Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işlemi ise e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştiriliyor. Emekli maaşınızı sorgulamak ve hesaplamak için yapmanız gereken linklere tıklamak ve gereken bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmaktır. İşte, 4A ve 4B emekli maaşı hesaplama işlemi ayrıntıları...

4A (SSK) EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Emekli maaşını hesaplamak isteyen 4A emeklisi vatandaşların yapması gereken tek işlem "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak. 

SSK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

4B (BAĞ-KUR) EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise belirtilen e-Devlet linkine tıklayarak, gerekli olan TC. kimlik no ile e-Devlet şifresini girerek sorgularını tamamlayabilirler. Ancak sisteme giriş yaptıktan sonra açılan 4B emekli maaşı hesaplama sayfasında esnaf yahut tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra kolaylıkla emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz. 

BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞLARI HANGİ KRİTERLERE GÖRE HESAPLANIR?

Çalışan için ödenen prim miktarı, çalıştığı süre gibi faktörler emekli maaşının tutarında belirgin özellikler gösterir. Örneğin primini belirli bir seviyeden yüksek ödeyen ile asgari miktarda ödeyen arasında büyük farklar görülür. Bunun yanında emekli maaşlarına yapılan zamlar bir yeni yıl bir de yıl ortası olmak üzere yılda iki defadır. Emeklilerin istedikleri herhangi bir bankadan alabildikleri emekli maaşları Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranlarının belirlenmesi sonrasında zamlanarak tekrardan hesaplanır. 

2018 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

3 Ocak 2018 tarihi itibariyle zam oranlarını bekleyen memur ve işçi emeklilerinin son durumu belli oldu. Açıklanan enflasyon farkı verileriyle beraber emekli maaş zamları karara bağlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları, geçmiş 6 aylık dönemde oluşan enflasyona göre belirleniyor. Buna göre işçi emeklileri, yeni yılın ilk altı ayı için yüzde 5.66 oranında zam alacak.

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşında Temmuz'da enflasyon tahminlerine göre yüzde 4.02 artış olacak. Tavan maaşta artış 180 lirayı bulacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz zammı için enflasyon verilerini takibe aldı. Ocak'ta maaşları yüzde 5.69 artırılan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının oranını ise bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyecek. Zam oranı, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerini açıklamasıyla ortaya çıkacak. Emekliler aynı ay içerisinde zamlı maaşlarını alacak. 

YORUMLAR 8
  • doğan uyumaz 5 yıl önce Şikayet Et
    24 yıl bağkur yatırdım yaştan emekli oldum avrupa standartlarına göre hesaplamışlar sağolsunlar 930 tl maaş bağlamışlar. Dul maaşıda 500 tl .Avrupa emeklisi geliyor oranın emekli parasıyla en güzel tatil yapıyor.Ben 58 yaşına değdim inanın nasıl geçineceğim nasıl bağkur pirimimi yatıracağım zar zor emekli oldum.vallahi bravo çok teşekkür ediyorum.arkadaşlar gülmeyin daha deniz görmedim yayla nasıl bişe bilmem allah bana bu maaşı verenlerden razı olsun.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    siz tarım sigortalı olarak mı emekli oldunuz ?
    Cevapla
  • ARSLAN 6 yıl önce Şikayet Et
    BU YASALARLA BAĞKURLU OLANA İŞLETME CEZASI GİBİ MAAŞ BAĞLANIYOR BÜTÜN ÖDEMEYİ YAPAN İŞ SAHİBİ SSK MAAŞ YEMEĞİ VERGİSİ STOPAJI TAZMİNAT KIDEM TEKRAR VERĞİSİ OLMADI MESAYİSİ OLMADI VS VS AMA GELGELELİM ALDIĞI EMEKLİ MAAŞI KOMİK NİYE İŞ VERENYA İŞİNİ BİLİR yt
    Cevapla
  • sami g 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de genç nüfus fazla durum böyleyken işveren neden 55 yaşında birini çalıştırsın? aynı işi yarı parasına yapacak binlerce genç işssiz var. mevcut durumun acı reçetelerini önümüzdeki yıllarda elim bir şekilde göreceğiz. inşaallah yanılırım.
    Cevapla
  • Hakkı.ozgur. 6 yıl önce Şikayet Et
    Nekadar.zam.aldim
    Cevapla
  • memet cert 6 yıl önce Şikayet Et
    Özel sektörle de çalışan işçilerin emeklilik yaşının düşmesi gerekir biz devlet memuru değiliz yatarak çalışmıyoruz beden gücü devletimizin bunu görmesi gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle