Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, risk primini gösteren CDS oranının geçen yıl mayıs ayına göre 435 baz puan azalarak 2020 yılı şubat ayından sonraki en düşük seviyeyi görerek 268 baz puana gerilediğini açıkladı.

Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü
GİRİŞ 16.05.2024 20:13 GÜNCELLEME 16.05.2024 20:13
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomi programının çalıştığını ve finansal göstergelerin iyileştiğini duyurdu.

'RİSK PRİMİNİ GÖSTEREN CDS 2020 ŞUBAT AYINDAN SONRAKİ EN DÜŞÜK SEVİYEYE GERİLEDİ'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek resmi X hesabından yaptığı paylaşımda,

"Programımız çalışıyor, finansal göstergelerimiz iyileşiyor.

Risk primini gösteren CDS geçen yıl mayıs ayına göre 435 baz puan azalarak 2020 yılı şubat ayından sonraki en düşük seviyesi olan 268 baz puana geriledi.

2023 yılı ağustos ayından itibaren kesintisiz olarak gerileyen Kur Korumalı Mevduat stoku yüzde 36 azalırken nominal düşüş 1,2 trilyon TL’ye ulaştı. Bu dönemde, TL mevduatların toplam içindeki payı 14 puan arttı.

'MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 42 MİLYAR DOLAR OLDU'

Merkez Bankası brüt rezervi 134,4 milyar dolara ulaşırken, swap hariç net uluslararası rezervlerde son bir buçuk aydaki iyileşme 42 milyar dolar oldu. 

Programımızın olumlu sonuçları ve artan güven ile güçlenen finansal istikrar dezenflasyona önemli katkı sağlayacak." dedi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • cds 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kez parayı vuracağız galiba
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Tasarruf edip bütçe açığını kapatırsanız para basmak zorunda kalmazsınız. TL değer kaybetmez. Gerekirse zorunlu olmayan ithal ürünlerin ithalatını kısıtlayıp cari açığı kapatırsanız, Döviz borç almak, dayatmalara boyun eğmek zorunda kalmazsınız Böylece bütçe açığı ve cari açığı kapatırsanız faiz vermek zorunda da kalmazsınız.
    Cevapla
  • mecburen 5 ay önce Şikayet Et
    abi kurban 25 bin İnşallah düzelir kredileri açsan birde
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı para yağacak geliyor
    Cevapla
  • Edip 5 ay önce Şikayet Et
    Et ucuzlayacakmı
    Cevapla
  • hilmi 5 ay önce Şikayet Et
    CDS ile etin alakası yok Borç para gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle