Büyükanneye maaş başvuruları dondurulacak

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, büyükanne maaşına yoğun gelen talep yüzünden başvuruları donduracaklarını açıkladı.

Büyükanneye maaş başvuruları dondurulacak
Büyükanneye maaş başvuruları dondurulacak
GİRİŞ 16.02.2017 12:43 GÜNCELLEME 16.02.2017 12:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinoğlu A Haber'de açıkladı. Büyükanne maaşına rekor başvuru yaşandı. Şu ana kadar 65 bin kişi başvurdu.

Bakan Müezzinoğlu konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

Şu ana kadar 65 bine yaklaşan bir başvuru yaşandı. 19 bin 100 kişi de belirlediğimiz kriterlere uygun olan kişi sayısı var. Belirlediğimiz kriterler konusunda başvuru içinde elemeler yapılacak. Bu akşam itibariyle müracatlar dondurulacak. Pazartesi itibariyle listeler şekillendirilecek. Türkiye genelinde bir hükümet politikasına çevirip çeviremeyeceğimizi belirleyecek. 1 Mart itibariyle büyükanneleri torunlarıyla buluşturacağız.

KONTENJAN ARTAR MI?

İşveren veya sendikalar biz şu kadar aileye talibiz derlerse yüzde 50'sini biz üsteleneceğiz. 1000 aile yaklaşık 6 milyon gibi bir rakama tekabül ediyor. Rakamın 10 binin üzerine çıkmasını arzu etmiyoruz ki pilot uygulamasının değerlendirmesini sağlıklı yapalım. Bu proje dünyaya marka olabilecek bir proje. Bunun en sağlıklı şekilde yürümesi lazım.

Bakan Müezzinoğlu emeklilere ödenecek promosyonlarla ilgili çok merak edilen, "Bankalar bu promosyonları artırabilir mi?" sorusunu da cevapladı.

Bakan Müezzinoğlu'nun konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

BÜTÜN BANKALAR AYNI RAKAMI MI ÖDEYECEK?

16 bankaya PTT de ilave oldu. Emeklilerimizin yüzde 10'u PTT kanalıyla maaş alıyor. Birçok banka bu protokole imza attı. Emeklilerimize farklı önerilerde bulunan bankalar olacak. Bankaların farklı bonuslar üzerinde çalıştığını duyduk. Bundan sonrası onlara ait. Rekabete açık bir konu. Bizim belirlediğimiz rakamların üzerine hangi bonusları eklerlerse biz mutlu oluruz. Biz taban olarak başardık. Rekabet için üzerine ne getirirlerse emeklilerimize hayırlı olsun. Mart Nisan Mayıs ayında bu promosyon ödenecek.

YORUMLAR 10
  • murat gül 7 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işçilere verilen söz refarandumdan önce tutulmazsa işçinin rengi belidir yinede biliniz istedim
    Cevapla
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede insanlar formalite boşanmalar yapıyor bu parayı almak için kimbilir neler düşünmüşlerdir
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece gülüyorum, biz düz vatandaş olarak bu işin suistimal edileceğini, kanun çıkartılıp düzgün işletilmediğini buralardan çok yazdık. çok tez canlısınız çok.
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adam hiç bir işi düzgün yapmıyor! peki hem kadın hem erkek çalışıyor onlara para veriyorsun eşi çalışmayan insanların asıl çocuğu yetiştirmesi gereken annesi yanında olanlara niye destek vermiyorsunuz.
    Cevapla
  • Merhaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyt mağdurları hakkını alamıyor. Para yı verecek yer arıyor.
    Cevapla
  • Çakırer 7 yıl önce Şikayet Et
    çok yanlış insan kendi evladına parayla bakarmı bu karar toplumun babaanneye bakış acısını değiştirir acilen bu karardan vazgeçilmesi lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle