Bakan müjdeyi verdi: Acil eylem planı geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin 4. sanayi devrimine geçişi için acil eylem planı hazırladıklarını söyledi.

Bakan müjdeyi verdi: Acil eylem planı geliyor!
Bakan müjdeyi verdi: Acil eylem planı geliyor!
GİRİŞ 05.08.2016 21:02 GÜNCELLEME 05.08.2016 21:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sanayicilerin meselelerinin tartışıldığı istişare toplantısı için Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Line TV’nin canlı yayınına katıldı. 

Bursa’nın sanayi açısından çok önemli bir merkez olduğuna vurgu yapan Bakan Faruk Özlü, kentte havacılık ve savunma sanayi için gereken alt yapının bulunduğunu, bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

ACİL EYLEM PLANI GELİYOR

 "Özellikle otomobil sektörünün Bursa’daki varlığı bizim için çok önemli. Bu savunma ve havacılık yüksek standartları gerektiren bir sektör, fakat Bursa’da bunun için gereken alt yapı var. Bursa’da ciddi bir potansiyel var. Ciddi bir alt yapı var. Bunun havacılık ve uzay sanayimiz içinde değerlendirilmesi çok mümkün ve biz bunu destekleyeceğiz. Bakanlığımız bünyesinde bir platform oluşturduk. ’Akıllı Fabrikalar 4’üncü Sanayi Devrimi’ diye bu platformda bakanlığımız koordinasyonunda Türkiye’deki sanayi ile ilgili STK’ların katıldığı bir platform. Bu platformda Türkiye’nin dördüncü sanayi devrimine geçişi için acil bir eylem planı hazırlıyoruz. Bunu inşallah önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Bunu sanayicilerimizin benimsemesi için faaliyetler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle üzerinde durulması gereken bir konu. inşallah mesleki eğitimede gerekli önem verilir. sanayinin nitelikli insan gücüne ihtiyacı var.
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Araba nerede... Arabaaaaaaa.. 15 sene geçti huuuuuuuuu..
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    maasAllah..cok guzel gelisme..hayirli olsun.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ağıır sanayiyi unutmayın.
    Cevapla
  • Trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum. Çok kıymetli çalışmalar bunlar. Muvaffakiyetler diliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle