Kalkınma Bakanlığı'ndan atıl fabrika atağı

Kalkınma Bakanlığı, atıl durumdaki fabrikaları ekonomiye kazandırmak için düğmeye bastı.

Kalkınma Bakanlığı'ndan atıl fabrika atağı
Kalkınma Bakanlığı'ndan atıl fabrika atağı
GİRİŞ 11.07.2016 11:02 GÜNCELLEME 11.07.2016 11:02

Özel sektörün tamamlayamadığı veya atıl durumda bırakılan tesisler için Kalkınma bakanlığı harekete geçti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) yazı gönderen bakanlık, terör, maddi imkansızlık veya iflas gibi nedenlerle tamamlanmayan ya da faaliyete geçirilmeyen tesislerin listesinin çıkarılmasını istedi.

DETAYLI RAPOR İSTENDİ

Hürriyet'in haberine göre, Bakanlık ilerleyen günlerde yatırımcılara uygun yatırım yeri tahsisi konusunda bu fabrikaları da alternatif olarak firmalara sunmayı hedefliyor. Yazıda, tesislerin inşaatına ne zaman başlandığı, inşaatların ne zaman durdurulduğu, gibi bilgiler istendi. Tesislerin bulunduğu arazinin büyüklüğü, toplam kapalı alanı, yatırım tamamlandığında istihdam edeceği kişi sayısı, öngörülen yatırım maliyeti, yatırım teşvik belgesi alıp almadığı, otoyol, demiryolu ve havaalanı gibi ulaşım yollarına uzaklığı, altyapısıyla ilgili bilgilerin olması da yazıda vurgulandı.

'HAZIR YATIRIM' SEÇENEĞİ

Bakanlık, gelen bilgiler doğrultusunda Türkiye genelindeki tüm atıl fabrikaların listesini çıkararak bir rapor oluşturacak. Rapor doğrultusunda farklı bölgelerde yatırım yapmak isteyen işadamlarının taleplerine göre söz konusu atıl fabrikalar önerilecek. Böylece hem yeni yatırım yapmak isteyen firmalara "hazır yatırım" seçeneği sunulacak hem de atıl fabrikaların ekonomiye kazındırılması sağlanmış olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL