Türkiye'ye çağrı: Petrolümüzü arayın

Türkiyeli şirketlere Gana'dan enerji alanında yatırım daveti geldi.

Türkiye'ye çağrı: Petrolümüzü arayın
Türkiye'ye çağrı: Petrolümüzü arayın
GİRİŞ 14.06.2016 13:14 GÜNCELLEME 14.06.2016 15:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gana Ulusal Petrol Şirketi (GNPC) Üst Yöneticisi Alexander Mould, ülkelerinde daha çok Türk enerji şirketi görmek istediklerini belirterek, "Birkaç Türk şirketle görüşmelerimiz oldu, yakın zamanda netleşmesini bekliyoruz. Bunlar netleşince şirketler hakkında bilgileri ve projeleri sizlerle de paylaşacağız." dedi.

TÜRKİYELİ ŞİRKET YÜZEN SANTRAL GÖNDERDİ

Mould, Gana'nın elektrik ihtiyacının önemli bölümünün Karadeniz Holding'in geçen yıl ülkeye gönderdiği yüzer elektrik santralinden karşılandığını belirtti.

Yüzer santralin elektrik üretebilmesi için gereken doğalgazın da ülkenin milli petrol şirketi GNPC tarafından tedarik edildiğini ifade eden Mould, Karadeniz Holding'in bu yıl sonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana'ya göndereceğini kaydetti.

'PETROLDE DE GÖRMEK İSTİYORUZ'

Ülkede elektrik üretimi alanında faaliyet gösteren Türk şirketlerini, petrol arama ve üretim alanında da faaliyet göstermeye davet eden Mould, "Gana'da daha fazla şirketin yatırım yapmasını istiyoruz ve özellikle daha fazla Türk şirketini petrol sektöründe de görmek istiyoruz. Birkaç Türk şirketiyle görüşmelerimiz oldu, yakın zamanda netleşmesini bekliyoruz. Bunlar netleşince şirketler hakkında bilgileri ve projeleri sizlerle de paylaşacağız." diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Illaki ozel sektor olmasi gerekmez, devlet bu cagriya kulak vermeli ve hemen aramaya baslamali. Eger sinirlar otesi bir guc olursak ancak bolgesel guc oluruz. Reisim hemen harekete gecir adamlarini, gana refah gorsun.
    Cevapla
  • Oburu 7 yıl önce Şikayet Et
    Akliniz fikriniz hinlikte ayrica dana senin gibilere denir biri
    Cevapla
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    iste goruyormusunuz ne isin var afrikada suriyede afganistanda diyenlerin beynini? akil olsa dermi. ALLAH icin ayaga kaldir destek ol o sana rahmet ve bereket olarak ve guvenli bir sekilde omur boyu yarasin.!!! simdi turkiye o zorluklara ragmen afrikada orada burada yardim edip samimi olmasa derlermi gel petrolumuzu bul yani bu demek ortak ol beraber kalkinalim demek ey bazi muhalefetler
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    petrolun kanla eş tutuduğu bu dünyada tüm enerjiyi değerlendirip çıkarıp paramızla o kana katkı sağlamamamız lazım.
    Cevapla
  • Cemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın Afrika ziyaretleri sonuç verdi elhamdülillah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle