İşçinin kabusu bitiyor! O para kesilmeyecek

Rapor alan işçinin büyük kabusu olan maaş kesintisi SGK'nın yeni programı ile son eriyor...

İşçinin kabusu bitiyor! O para kesilmeyecek
İşçinin kabusu bitiyor! O para kesilmeyecek
GİRİŞ 26.12.2015 09:47 GÜNCELLEME 26.12.2015 14:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu veya toplu iş sözleşmesine tabi iş yerlerinde çalışanların maaşının iş göremezlik raporu süresince kesilerek eksik ödenmesini önleyecek yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Söz konusu ücret, daha sonra işverenlerin prim borçlarından mahsup edilebilecek.

Mahsuplaşma projesi

SGK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başkanlık, çalışanların istirahat raporlarının elektronik ortamda işlenmesine ve hastalık izinleri karşılığındaki ödeneklerin banka hesaplarına otomatik aktarılmasına imkan sağlayan e-ödenek programına "Mahsuplaşma Projesi"ni ekledi.

Proje sayesinde kamu iş yerlerinde ve toplu iş sözleşmesine tabi kurumlarda çalışanlara, istirahatli oldukları döneme ilişkin iş göremezlik ödeneklerinin işverence sigortalıya ücretle peşin ödenmesi sağlanacak. Bu ücret, işverenlerin daha sonra prim borçlarından mahsup edilebilecek.

2014'ten bu yana...

Söz konusu projenin 2014'ten itibaren pilot iş yerlerinde uygulandığını belirten SGK yetkilileri, bu sayede kamu işverenlerinin sigortalıya peşin ödedikleri ücretlere karşılık kurumdan tahsil ettikleri iş göremezlik ödeneklerinin geri alınmasında kolaylık sağlandığını bildirdi.

Ayrıca işverenlerin, çalıştırdıkları sigortalılara ödenecek istirahat paralarının işveren prim borcundan otomatik mahsubunun sağlanmasıyla kurum gelirlerinin tahsilinde pratiklik kazanıldığı ve avantajlı duruma gelindiği aktarıldı.

Projenin, kurumun aktüeryal dengesine katkı sağladığı ifade edilerek işverenler, sigortalılar ve kurum açısından emek ve zamandan tasarruf edildiği de kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    siz böyle is verene yüklendikce is verende baska yollar Aramak zorunda kalir. mesela ssk piriminden düser veya daha az isci alir. sonunda yine olacak olan vatandasa olacak. bukadarda is verene yüklenmek dogru degil. ilerisi ne gösterecek hepbirlikte görecegiz.
    Cevapla
  • doğru 8 yıl önce Şikayet Et
    işverene yetmiyor 1000 yerine 10 kazanacak onların zoruna gider bu bir gecede 3000lira para yerler ama işçiye gelince koca ay için 1300 çoktur BMW arabaya binerler yılda 1000 tl üzerinde vergi verirler ama garibana 1300 çoktur 300 tl ayakkabıya verirler ama gariban o paraya koca ay geçinir ama can boğaza dayanıp ecel vakti gelecek ve ebedi alemde allah bu zenginlere o zaman soracak biraz daha yararlanın bakalım bu hayat elbette bitecek eğer biraz akıllı olsanız paylaşması bilirdiniz
    Cevapla
  • Bir dost 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bide bazı işyerlerinde mesela mühendissiniz fabrikalar maaşınızı az gösterip ssk priminizi az yatırıyor bu çok firmada var. Devlet görevlileri iş verene sormuyor. Bu şahıs mühendis neden bu fiyata çalışıyo diye sormuyor.bunların üzerine gidilsin yeni devlet anlayışı olsa iyi olur
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk paramı patronlar yiyor. Zıkkım olsun
    Cevapla
  • burak turan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu çok çok önemli bir gelişme bunu sanki bir iltimas gibi göstermemeliler bunu özür babında yapmalılar büyük bir ayıptan kurtuluyoruz
    Cevapla
  • gale 8 yıl önce Şikayet Et
    çalışanların sosyal hakları ve çalışma güvenceleri yeniden yeni türkiye ye yakışır şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Vatandaş devletten yardım değil adalet istiyor o kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle