1.300 liralık asgari ücretin tarihini açıkladı

Ali Babacan “İktidar olursak 1 Ocak’ta asgari ücrette bir artış olacak. Ancak bizim niyetimiz 1.300 liraya 2016 Aralık ayında ulaşmak” dedi.

1.300 liralık asgari ücretin tarihini açıkladı
1.300 liralık asgari ücretin tarihini açıkladı
GİRİŞ 08.10.2015 09:37 GÜNCELLEME 08.10.2015 11:28
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan, asgari ücret konusunun en son gece son dakikada karara bağlandığını ifade ederek, “Çok ciddi tartışmalar oldu kendi içimizde. 1 Ocak’ta asgari ücret artışı olacak ama bizim niyetimiz Aralık 2016’da 1.300 TL olması” dedi.

Babacan AK Parti’nin seçim beyannamesinde açıklanan   projelerin önemli bölümünün 7 Haziran’da da bulunduğunu ancak bazı konularda biraz daha somutlaştırdıklarını söyledi.

Babacan, şöyle konuştu:

Tehlikeye göre ücret

“Emekli maaşları için, ‘imkan oldukça, Türkiye büyüdükçe hak ettikleri payı vereceğiz’ diyorduk. Bunu somutlaştırdık. Bütçenin şartları biraz daha iyileşti, büyüme bu yıl yüzde 3’ü rahat bulacak. Asgari ücret konusu en son gece son dakikada karara bağlanmış bir husus. Çok ciddi tartışmalar oldu kendi içimizde. 1 Ocak’ta asgari ücret artışı olacak ama bizim niyetimiz Aralık 2016’da 1.300 TL olması. İşte tehlike sınıfına göre ayrı asgari ücret belirlemek de gündemimizde.” Vaatlerin maliyetinin 19-21 milyar lira civarında oluşacağını kaydeden Babacan, “Ortaya çıkan maliyet bütçe hedeflerini etkilemeyen boyutta” dedi.

Rusya’nın hava sahası ihlali ilgili de konuşan Babacan, “Rusya bizim için dost bir ülke. Pek çok alanda ortak çıkarlarımız var. Biz diyalog kapılarını sürekli açık tutarak karşılıklı saygıyla çözebilmeyi ümit ediyoruz” dedi.

İç belirsizlik kalkarsa dolar geri çekilir

Babacan, dolardaki hareketle ilgili olarak, “Asıl faktör dış etkenler. İç belirsizliklerimiz ortadan kalkınca gelişmekte olan ülkeler arasında daha az etkilenen ülkeler arasına gireriz. Yine dalgalar gelir ama çok daha hafif atlatırız. Geminin rotası belli olacak, bu güveni verirsek fırtına bile olsa hedeflere ulaşırız. Olmazsa durgun denizde bire rotamız şaşırır” dedi. 

YORUMLAR 97
  • mazlum 8 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücreti yükseltmek konusunda değincem ama işçileride bedavaya çalıştırmaya hakkımız yok devletimiz işverene yeterli desteği zaten sağlıyor...asgari ücret bu kadar bekletilmemeli çünkü zaten o zamana kadar o seviyeye geliyor...
    Cevapla
  • çetin 8 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete çok kişi kafa yoruyor ama bu memlekette işverenlerinde haklarını korumak gerekir yüksek olması herkes arzu eder ama bunun işverene maliyeti ve iş olanaklarına etkisini düşünmek lazım... Yüksek olursa bu sefer işveren olmaz o olmazsa çalışanda olmaz işsizlik daha da artar. Ben asgari ücretin daha az olmasını istiyorum herkes istihdam edilmeli ama yüksek prim olmasın istiyorum... (herhesin asgari ücret ile çalıştığına inanmıyorum ki bu böyle olsa lüks tüketim bizde olmaz kimse kimseyi kandırmasın gerçekleri konuşmak lazım)
    Cevapla
  • abdukadir 8 yıl önce Şikayet Et
    maliyecilerin incelemeye aldıgı esnaflar akp oy vermiyor yüklü cezalar yazmıslar ondan sonra savcılık bir cocugu sudan bahanelerle hais cezası almış esnafın sucu yok muhasebeci hataları,pkk vekiller okadar kişinin şehit oldu sorusturma yok inceleme yok dogan grubu inceleme yok maliye bakanımıza sesleniyorum normal esnafı neden inceleyip ceza yazıyorsunuz adamların yiyecek ekmek parası yok.türkiyede para babaları belli gidin onları inceleyin biz gönül den akp liyiz
    Cevapla
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    bir ak partili olarak seçimden önce verilmesi taraftarıyım.
    Cevapla
  • Mirsat 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali Babacan doğrusunu ve açıkça konuşmuş.Kandırma yok.Diğerleri iktidar olup ta,birden 1500 tl yapıp;sonra ayda veya yılda bir yüzde 10-15 zam mı yapacaklar sanki asgari ücrete.Yine de belli olmaz hükümet asgari ücret zammını daha erkene alabilir.Hayali iktidarlara inanacağımıza,gerçek olan iktidara güvenmeliyiz.Oyları bölüp de sanal hükumetlere bel bağlamayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle