MÜSİAD Başkanı asgari ücret için ne dedi?

Partilerin asgari ücret vaatlerini değerlendiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak "Neticede halk faydalanacak ama ödeyen de biz olacağız" dedi

MÜSİAD Başkanı asgari ücret için ne dedi?
MÜSİAD Başkanı asgari ücret için ne dedi?
GİRİŞ 08.10.2015 09:40 GÜNCELLEME 08.10.2015 09:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Seçkin Ürey'in haberi

MÜSİAD Başkanı partilerin seçim vaatlerini değerlendirdi! 7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefet partilerinin ücret artışlarına yönelik vaatlerine en sert karşı çıkan isimler arasında yer alan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, AK Parti’nin vaatlerini değerlendirdi.

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen High-Tech Port by MÜSİAD Fuarı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Olpak, “Enfeksiyon rahatsızlığım vardı. AK Parti’nin vaatlerini bile inceleme fırsatım olmadı” dedi.

Olpak, 1 Kasım seçimleri için bütün partilerin ücret artışı vaatlerinde bulunması hakkında düşüncülerinin sorulması üzerine, “Samimi bir şey söyleyeyim. Perşembe ve cuma Gürcistan’daydık.

Cuma akşam döndük ama ben bir enfeksiyon rahatsızlığı geçirdim. Pazartesi günü buraya gelmek için kalktım. Zannediyorum en son AK Parti açıkladı, onu bile inceleme fırsatım olmadı” diye konuştu.

Değerlendirme yaptıktan sonra konuşmak istediğini anlatan Olpak, “O zaman ne demiştik? ‘Gerçekçi hedefleri destekliyoruz’ demiştik. Hedefler gerçeksiyse teşekkür ederiz, değilse biz gene fikirlerimizi söylemeye devam ederiz. Neticede halkımız faydalanacak ama işveren tarafında ödeyen biz olacağız” ifadesini kullandı.

‘POTANSİYEL VAR’

Olpak, savunma sanayiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Suudi Arabistan pazarının yeterince değerlendirilmediğini söyleyen Olpak, “Gördük ki orada çok büyük potansiyel var.

Bundan sonraki hedeflerimiz arasında High-Tech Port’u başta Suudi Arabistan olmak üzere Pakistan ve Kuveyt’e taşımak istiyoruz” dedi. Savunma sanayinde hemen sonuç alınamayacağını hatırlatan Olpak, “İşbirliği açısında ülke sınırlamamız yok ama yüksek teknoloji alanında boşluk olan ülkelere odaklanmak istiyoruz” diye konuştu.

Olpak, High-Tech Port’u savunma sanayi sektörünün önemi nedeniyle MÜSİAD üyesi olmayan firmalara da açtıklarını ifade etti.

KENT İÇİ GÜVENLİK ‘TAALA’YI TESLİM ETTİ

Proline Bilişim, Doha’da kurduğu kent içi güvenlik sistemi Taala’nın ilk fazını teslim etti. Sistem, 200 kilometrenin üzerinde fiber optik altyapı üzerine güvenlik kameraları, sensörler ve video analitik sistemler içeriyor.

KATAR SAHİL GÜVENLİĞİNİ EMANET EDİYOR

Ares Tersanecilik’in Katar için üreteceği 17 sahil güvenlik botunda ASELSAN’ın silah sistemlerinin kullanılmasına yönelik mutbakat zaptı imzalandı. ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, stabilize silah sistemlerinin aralarında Katar’ın da bulunduğu Körfez Bölgesi’nde birçok ülkede kullanıldığını belirtti.

Eken, “Bu projeyle Katar’daki çözümlerimizin sayısı artacak ve Sahil Güvenlik Komutanlığı da bizim kullanıcılarımız arasına girecek” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    almayın kardeşim almayın, asgari ücretli adamda vergi almayıverin... yeter bu mazlumların ezildiği allah bunun hesabını sorar!
    Cevapla
  • Ben mi ödeyeceğim? 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki de ödeyen patron olacak.Kölelerin ödemeye zaten gücü mü var?Utanmasanız maaşta vermeyeceksiniz.Ödeyen biz olacağız diyor adama bak yaa..Bir işçinin(köle,külkedisi vs...) sırtından kaç binliralık para kazanıyorsunuz bir ayda.Çıkarıpta al arkadaşım maaşın 1000 tl ama sayende para kazanıyoruz al sana 1200 lira,al sana 1500 lira dediniz mi hiç?Hükümet deseki asgari ücret 1 tl...Yemin ediyorum 2 tl vermezsiniz.Bu kadar kitapsızsınız siz.Yazıklar olsun size yaa..Yazıklar olsun..Sİzler alacağınız villanın,son model arabaların hesabını yaparken asgari ücretli sabah okula gidecek çocuğuna nasıl çıkarıpta 3 lira harçlık verecek onun hesabını yapıyor..Aman beee..Bende kime ne anlatıyorum...
    Cevapla
  • KARADENİZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Pamuk eller cebe, çalışan olmazsa patron bir hiçtir.
    Cevapla
  • orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    akparti olunca soru iyi düşünmesi lazım beyefendinin hak en az 2.000 tl
    Cevapla
  • erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    sayin olpal olayi tam amlamamis. 300 tl isverenden alinmiycak devlet isciden alinan vegide muhafiyet yaparak o verginin devlete degil isverene verilmesini saglayacak. bu gun bir asgari ucretli 492 tl vergi veriyor. eger isciden vergi alinmasa 492 tl isciye kalir
    Cevapla