Doğu'da 6 milyar liralık kamu yatırımı zora girdi

Son zamanlarda tırmanan terör eylemleri ile şantiyelere yönelik saldırıları sebebiyle yatırım harcamaları zora girdi

Doğu'da 6 milyar liralık kamu yatırımı zora girdi
Doğu'da 6 milyar liralık kamu yatırımı zora girdi
GİRİŞ 10.09.2015 06:43 GÜNCELLEME 10.09.2015 06:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bu yıl Doğu ve Güneydoğu’daki 16 ilde kamu tarafından 6 milyar lira tutarında yatırım harcaması öngörüldü. Bu harcamanın önemli kısmı tarım, ulaştırma ve enerjiye kullanılacak. Ancak, son zamanlarda tırmanan terör eylemleri ve terör örgütünün iş makineleri ile şantiyelere yönelik saldırıları nedeniyle hedefe ulaşılması zora girdi.

TOPLAM KAMU YATIRIMI 62.2 MİLYAR

Kalkınma Bakanlığı, 2015 yılı kamu yatırımlarının illere göre dağılımını yayımladı. Buna göre, belediyeler, muhtelif fon ve hibe yatırımları dahil olmak üzere kamu kurumları tarafından bu sene Türkiye genelinde 62.2 milyar liralık yatırım harcaması yapılacak. Bu yatırımların 27 milyar lirası, birden fazla ili kapsadığı için illerin yatırım toplamları içerisinde değerlendirilmedi.

6 MİLYAR GÜNEYDOĞU'YA

Geri kalan 35.2 milyar liralık yatırımın 81 ile dağılımına yer verilen rapora göre, bu sene en fazla kamu yatırımı 6.4 milyar lirayla İstanbul’da yapılacak. Bu ili 4.3 milyarla Ankara, 1.6 milyar lirayla İzmir izleyecek. En yüksek yatırım itibarıyla dördüncü sırayı 1 milyar 130 milyon lirayla Diyarbakır alırken onu 1 milyar 115 milyon lirayla Mardin izledi. Şanlıurfa’da ise 957 milyon liralık yatırım yapılacak.

3 GÜMRÜK KAPISI KAPATILDI

Gümrük Bakanı Cenap Aşçı, Van’ın Saray İlçesi’ndeki Kapıköy, Hakkâri Yüksekova’da Esendere ve Çukurca’daki Üzümlü gümrük kapılarının güvenlik sorunları nedeniyle kapalı olduğunu söyledi.

Ahmet Kıvanç - Haberturk

YORUMLAR 10
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    Her toplum lâyık olduğu şekilde yönetilir. Oradaki PKK yandaşı olmayan Kürt kardeşlerimiz, bunu seçimlerde ve yapacakları eylemlerde korkmadan göstermek zorundadır. Aksi takdirde tahrip edilen yolların onarılmaması, yakılan okul ve hastanelerin yerine yenisinin yapılmaması, baraj/hava alanı/fabrika gibi yatırımların durdurulması, patlatılan trafo nedeniyle kesilen elektriğin gecikerek verilmesi, doğalgaz hatlarına sabotaj yapılırsa onarımın geciktirilmesi gündeme gelebilir. Sonra kimse ağlaşmasın.
    Cevapla
  • We Are Machines 8 yıl önce Şikayet Et
    YPG Terör Örgütü bölgesine açılan Nusaybin ve Akçakale Sınırları da DERHAL kapatılmalı Bölgeye Yeyiecek gönderiyoruz. Kurşun ve RoketAtar olara k geri dönüyor bize !!!
    Cevapla
  • eyyp1978 8 yıl önce Şikayet Et
    yatırım dedikleri baraj ha başka bir şey deyil kürtler elektiği kulacak bak adamlar kacak elektirik kulandı diyecekler
    Cevapla
  • ateş 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğuya yatırım israftır haramdır yapmayın bu yetim hakkı
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bu kadar kesin ve emin yazdınız? Bilmiyorum ama; şayet Yakılıp-Yıkılıyorsa, kıymeti bilinmiyor ve Nankörlük ediliyorsa karşılık olarak. Ben de, Tekrar tekrar masraf edilmesine karşıyım sizin gibi.
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala yatırım diyorlar ya.. bu nankör coğrafyaya yapılan yatırımlar haram olsun.. kadir kıymet bilmeyene zerre yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle