Türk devinin tamamı satıldı

Türkiye`nin traktör devi Erkunt Traktör Hintli Mahindra`ya satıldı.

Türk devinin tamamı satıldı
Türk devinin tamamı satıldı
GİRİŞ 20.09.2017 11:02 GÜNCELLEME 20.09.2017 11:02
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük traktör üreticilerinden Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra, yılbaşında Hisarlar'ı alarak girdiği Türkiye pazarında ikinci büyük satın almayı da gerçekleştirdi. Mahindra & Mahindra, en büyük traktör firmalarından Erkunt Traktör'ü satın aldı. 

Mahindra, resmi açıklamayı az önce Hindistan Borsası'na yaptı. Buna göre Mahindra, Erkunt Traktör'ün yüzde 100 hissesini satın aldı.

TÜRKİYE TRAKTÖR PAZARINDA AVRUPA'NIN LİDERİ

Türkiye, traktör pazarı açısından Avrupa'da 1. sırada, dünyada ise 4. sırada bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara bakıldığında; 2016 yılında yurtiçi traktör pazarının bir önceki yıla göre %5 büyüyerek 70.205 adede yükselerek yeni bir rekor kırmıştı.

17.8 milyar doalr büyüklüğe sahip olan Mahindra Group bünyesindeki M&M geçen yıl 13 milyar dolar ciro yapmıştı. Hindistan firması hâlihazırda Türkiye'de kendi markasıyla da faaliyet göstermekte ve güçlü bir oyuncu konumunda. 

YORUMLAR 33
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazik
    Cevapla
  • Teknik Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Erkunt, diğer traktör imalatçılarına traktör parçaları üreten modern bir fabrikaydı. Satılmasına üzüldüm. Umarım daha çok ihtiyaç duyulan alanlarda üretim yapmak için yeni fabrikalar kurarlar. Otomobil, uçak, helikopter ve tank üretimi yapmalarını dilerim.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    haberi üzülerek okudum yine bir şirketimiz elin hintlisine gitti niye kardeşim yazık ya yazık
    Cevapla
  • gariban ciftci 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim çiftçimiz keriz oldugu sürece dunyanin traktör pazarinda birinci bile oluruz.benim 96 model traktörüm var 100 donum meyve ağacını idare ediyo ama etrafimda ne kadar kucuk ciftci varsa hepsinde son model traktor var. ne gerek var bu kadar masrafa iyi bi traktor bugun en az 80000 tl omurleri traktor odemekle geçiyor birbirimize hava atalim derken batip gidiyorlar
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun size çok yerinde bir yorum
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok uzucu bir durum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle