BDDK'dan son dakika kredi kartı ve taksit kararı: Telefon alacaklara sevindiren haber

BDDK, telefon alımı için kullandırılan tüketici kredilerinin limitlerini güncelledi. Fiyatı 40 bin liranın altındaki cep telefonları 12 ay vadeyle satın alınabilecek. Kredi kartlarının asgari ödeme limitleri de 100 bin liraya yükseltildi.

BDDK'dan son dakika kredi kartı ve taksit kararı: Telefon alacaklara sevindiren haber
BDDK'dan son dakika kredi kartı ve taksit kararı: Telefon alacaklara sevindiren haber
GİRİŞ 02.10.2026 21:00 GÜNCELLEME 02.10.2026 21:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), kredi kartı ile cep telefonu alımı için kullandırılan tüketici kredilerinde düzenlemeye gitti.

BDDK, TELEFON ALIMLARINDA TÜKETİCİ KREDİSİ LİMİTLERİNİ GÜNCELLEDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun kararı ile, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde sınırlar yeniden belirlendi. 

Karara göre, fiyatı 40 bin TL ve altında olan cep telefonları için vade sınırı 12 ay, fiyatı 40 bin TL'nin üzerinde olan cep telefonları için vade sınırı 3 ay olarak belirlendi.

FİYATI 50 BİNİN ALTINDA OLAN TELEFONLAR 12 AY TÜKETİCİ KREDİSİYLE ALINABİLECEK

"Yenilenmiş ürün" niteliğinde olan cep telefonları için ise vade sınırı, fiyatı 50 bin TL ve altında olanlar için 12 ay, fiyatı 50 bin TL üzerinde olanlar için 3 ay olarak belirlenmesine karar verildi.

Diğer taraftan, mevcut durumda kredi kartı ile cep telefonu (yenilenmiş ürün niteliğinde olanlar hariç) alımında taksitlendirme yasağının devam ettiği belirtildi. Yenilenmiş cep telefonu alımlarında ise taksitlendirme süresi, herhangi bir tutar sınırı olmaksızın on iki ay olarak uygulanacak.

KREDİ KARTLARI ASGARİ ÖDEME TUTARI

BDDK kararıyla kredi kartlarında asgari tutarlar da artırıldı. Asgari ödeme tutarını belirleyen limit eşiği 50 bin TL'den 100 bin TL'ye çıkarıldı. 100 bin TL'nin altındaki kredi kartları için dönem borcunun yüzde 20'si, 100 bin TL'nin üzerinde olan kredi kartları için dönem borcunun yüzde 40'ı ödenecek.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 7
  • Hasan 4 dakika önce Şikayet Et
    BDDK sen önce Bankaların uyguladıkları yüksek faiz oranlarını düşür. . ..
    Cevapla
  • kızılelma 9 dakika önce Şikayet Et
    şu ülkenin tüketim hastalığına çare bulamadık.
    Cevapla
  • şutçu 11 dakika önce Şikayet Et
    yerli telefon .troy kart devlet millet güvende...
    Cevapla
  • vatandaş 16 dakika önce Şikayet Et
    Yurt dışı telefonlar da yasaklanmalı getiren 3 ay nor mal üç ay da e sim kullanıyor 6 ay yararlanıyor iki tane getirdiği zaman seneyi tamamlayıp vergi kaçırmış oluyor.
    Cevapla
  • Ankaralı 19 dakika önce Şikayet Et
    40 bin değilde 75 bin bandında olmalı S24 50 bin üstünde, iPhone 15 70 bin civarı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle