Fırtına obüslerinin arkasındaki ilk şirket

Akıllı telefon arenasında Apple ile kıyasıya çarpışan Samsung’un ürettiği ürünler arasında bazı sıra dışı örnekler dikkat çekiyor.

GİRİŞ 13.08.2017 13:06 GÜNCELLEME 13.08.2017 13:46
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Bu konudaki ilginç örneğimiz tank! Samsung ağır endüstri ürünlerinin yanı sıra sahip olduğu askeri kanadında ağır silahlar da üretiyor.

Hatta bunlardan birisi hepimizin bildiği Kara Kuvvetlerimizin gözbebeklerinden Fırtına obüsleri! T-155 Fırtına obüsü Samsung’un ürettiği K9 Thunder temelli üretiliyor.

Samsung Techwin ile yapılan lisans anlaşması gereği ilk sekiz T-155 Fırtına obüsü Güney Kore’de üretildi. Devamında 300’ün üzerindeki Fırtına obüsü ise Türkiye’de üretiliyor.

Raporlanan bilgilere göre T-155’in aktarılan teknolojisi ve satın alımının Türkiye’ye maliyeti 1 milyar dolar. TSK’nın 350 adet T-155 siparişi bulunuyor ve üretim hattından her yıl 24 obüs çıkıyor. Halihazırda ülkemizin 281 adet Fırtına obüsü aktif görevde.

Samsung’un ürettiği tank sınıfı askeri ürünlerden bir diğeri ise K10 ARV. Bu da yine bizimyakından tanıdığımız bir güç. 

TSK envanterine Poyraz olarak geçen K10 esasen Fırtına obüslerinde kullanılan mühimmatları transfer edebilen bir “mobil mühimmat deposu”.

TSK’da modern “Seyit Onbaşı” olarak tanımlanan Poyraz, Samsung’un K10’unu temel alıyor ve Fırtına gibi Türkiye’de üretiliyor. (Habertürk)

YORUMLAR 61
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    1500 obüs 5000 tank 250 f 16 2 milyon profesyonel gönüllü mehmetçik ile halep kerkük hattının hepsini çizgi halinde misak-ı milliye katıp osmanlıyı kurup terörün kökünü kazımalıyız fırtına obüsümüz var zırhlı araıcımız tankımız füzemiz askerimiz imanımız var bu güçle 10 günde kerkük halep hattını alıp sınırımızı 200 km derinlikte 1500 km uzunlukta genişletmeliyiz uzun adam 2019 seçiminden sonra milletinden aldığı güç ve Allah'ın izniyle musulu kerkükü afirini halepi erbili sülaymaniyeyi ve nice misak-ı milli şehrini inşaallah bünyemize katacak 2023 e ülkemizin topraklarını iki kat artırarak gireceğiz
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi dünyada hiç kimse yüzde yüz yerli üretmiyor.Büyük uçak firmaları bile bizim yerli firmamız tai den parça alıyor.Önemli olan bütün parçaları üretebilmek ve bunları birleştirmek.Öyle internette yazmak eleştirmek kolay ama biz bu ülkeye faydamız nasıl olabilir diye düşünmemiz lazım.Birşey yapamıyorsak ülkemizde olan güzel şeyleri takdir edelim en azından.
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    hani yerliydi kardeş milleti uyutmanın manası yok nato ambargosu olsa biteriz kendimiz motor ve entegre yani nano teknoloji yapmalıyız sonrası kolay
    Cevapla
  • sevinelim 6 yıl önce Şikayet Et
    Fırtına 2 versiyonu üretiliyor ve silahlı kuvvetlerimize teslim ediliyor.Hem de yerli ve milli.Bilgi kesin ve doğrudur.(Yakında Fırtına 2 testlerine başlandı diye duyarsanız şaşırmayın.Test diye duyunca teslimi yapılmıştırı anlayın )
    Cevapla
  • Zinimsi 6 yıl önce Şikayet Et
    arkasındaki ilk şirket.......walla hiç önemli değil oradaki ve buradaki tezgahlarda bu obüslerin sayısı 1000 e kadar artırılmalı sahada 8 ile 40 kilometrelik alanlar mermi Manyağı yapacak kadar mühimmatla desteklenmeli zira roket yapmak bayağı zahmetli zaman alacak
    Cevapla
  • TR2023 6 yıl önce Şikayet Et
    hatta 10 bin olmasi gerek.. mermi manyagi yapabilmek icin ve ülkemizin tüm sinirlarina yetisebilmek icin.. büyük düsünüp büyük projeler bizim önde olmamizi saglar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle