Keskinoğlu, Brezilyalı BRF'nin radarında
470 milyon dolara Banvit'i satın alan Brezilyalı BRF, Keskinoğlu'yla da ilgileniyor. Keskinoğlu ise bu yıl içerisinde herhangi bir satın alma ya da birleşmeye sıcak bakmıyor.
Türk tavukçuluk sektörünün en önemli firmalarından Banvit'i 470 milyon dolara satın alan Brezilyalı gıda devi BRF, Keskinoğlu'nu tekrar radarına aldı. Banvit'ten önce Keskinoğlu ile uzun süre görüşmeler yapan şirketin bu görüşmeleri sonuca varamamıştı. Dünya'dan İmam Güneş'in haberine göre Keskinoğlu'nu tekrar gündemine alan BRF, bu kez anlaşma sağlamayı hedefliyor. Şirketin Keskinoğlu ile ilgilenmesinin ardında, pazarda hakim duruma geçerek Türkiye'yi bir üs haline getirme amacının yattığı vurgulanıyor.
BRF kanadından kendilerine resmi bir talebin henüz gelmediğini belirten Keskinoğlu cephesi ise 2017 yılında herhangi bir satın alma ve birleşmeye sıcak bakmıyor. BRF'nin ayrıca, Banvit ile olan satın alma işleminde de pürüz çıktı. Evrakların yetiştirilememesi nedeniyle 13 Nisan'da yapılması gereken satış, 25 Mayıs'a ertelendi. BRF'in operasyonel süreçlerinde sıkıntı yaşadığı, bu sıkıntının geçtiğimiz ay Brezilya'da yaşanan et skandalına adının karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.
KESKİNOĞLU, 75 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Keskinoğlu Şirketler Grubu; piliç eti, ticari yumurta, organik gübre, viol, yem, zeytinyağı ve sabun üretiminin yanı sıra, damızlık civciv ve yarka yetiştiriciliği, etlik ve yumurta yönlü civciv üretimi, lojistik ve son olarak 'Tavvuk restaurantları' ile faaliyet gösteriyor. Merkezi Aksihar'da olan şirketin çalışan sayısı 3 bin 600. Şirket 75 ülkeye ihracat yapıyor. 1.2 milyar TL ciroya sahip şirketin, hedef ihracat pazarında Afrika bulunuyor. Şirketin tesislerinde yıllık 170 bin ton piliç eti, 40 bin ton ileri işlenmiş piliç eti ve şarküteri ürünleri, 1 milyar adet yumurta, 450 milyon adet viol (yumurta kabı), 11 milyon adet yumurta yönlü dişi civciv, 4 milyon adet yarka, 80 milyon adet broiler (etlik civciv) ve 50 bin ton organik gübre üretimi ile 15 bin ton zeytinyağı üretimi yapılıyor. Şirketin iki adet yem fabrikası var. Toplam yem üretim kapasitesi 1 milyon 250 bin ton. Şirket, İSO 500 raporunda 81. sırada yer alıyor.
BANVİT'İ 470 MİLYON DOLARA SATIN ALMIŞTI
Brezilya merkezli BRF SA'nın ortaklığı olan BRF GmbH, 1968 yılında kurulan ve Türkiye'nin en büyük tavuk eti üreticilerinden olan Banvit'in yüzde 79.48'ine karşılık gelen hisselerinin tamamını 2017 yılı başında satın almıştı. Şirket, bu ortaklık için 470 milyon dolar ödedi. BRF, Banvit'in batıda ve doğuda hem yerli hem de ihracat pazarlarına hizmet edebilecek tek şirket konumunda olduğu için satın alındığını açıklamıştı.